PROJEKT IN-DIVE: Uručene diplome polaznicima tečaja za trenere i sportske asistente

Ujedno je istaknut cilj projekta In-dive, a to je poticanje socijalne uključenosti i jednakih mogućnosti u sportu, s posebnim naglaskom na osobe s mentalnim i tjelesnim invaliditetom

 

Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke je organizirao svečano uručivanje diploma polaznicima Tečaja za trenere i sportske asistente Projekta Integrating Diversities through Watersports – In-dive.

Tečaj se sastojao od ukupno 40 sati, a održavao se u predavaonici, na bazenu, plaži, teretani te online.

- Predavanjima koja su držale stručne trenerice prof. Jasna Lulić-Drenjak, prof. Nives Krošnjar i dr. Ilona Koval-Grubišić nazočili su kineziolozi, profesori, sportaši s invaliditetom te njihovi roditelji i asistenti, predstavnici udruga te zaposlenici Športskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke, koji su na ovim edukacijama u trajanju od četrdeset sati stekli znanja i vještine o vodenim sportovima za osobe s invalliditetom, posebice o plivanju za osobe s invaliditetom - pojašnjeno je.

Ujedno je istaknut cilj projekta In-dive, a to je poticanje socijalne uključenosti i jednakih mogućnosti u sportu, s posebnim naglaskom na osobe s mentalnim i tjelesnim invaliditetom.

- Projekt se posebno usredotočuje na vodu i tjelesne aktivnosti koje se odvijaju u vodi, kao što su plivanje, ronjenje, sinkronizirano plivanje, jedrenje i drugi – ističu iz saveza.

Partneri Projekta In-Dive su organizacije iz triju zemalja: Italije, Portugala i Hrvatske. Vodeći partner Projekta je MR sport dei fratelli Marconi asd iz Italije, dok je partner iz Hrvatske Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke.

Proračun projekta Projekta Integrating Diversities through Watersports – In-dive je 71.180 eura, a projekt je sufinanciran 79,38 posto od strane Europske unije preko programa Erasmus+ Sport - Collaborative Partnership, točnije sufinanciran je u iznosu 56.500 eura, od čega proračun za Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke čini 12.983,00 eura.

Klaudija Klanjčić