AKOSI AGRAM Održana redovna Skupština i proglašeni najbolji atletičari s invaliditetom

Kao sportašici i sportašu godine priznanje je pripalo Petri Štruklec i Zoranu Taliću, mlada nada godine je Branko Lončar, a priznanje je primio i trener Goran Grd

 

Atletski klub za osobe s invaliditetom Agram održao je 25. listopada 2018. u Trofejnoj dvorani AK Dinamo Zrinjevac, Zagreb održao je  14. redovnu Skupštinu. Na dnevnom redu Skupštine razmatrano je deset točaka, a prije početka statističkog dijela Skupštine proglašeni su  najbolji atletičari/ke za 2017. godinu i dodijeljena su  posebna priznanja sportskim prijateljima Kluba.
Kao sportašici i sportašu godine priznanje je pripalo Petri Štruklec i Zoranu Taliću. Mlada nada godine je Branko Lončar. Zlatne plakete  pripale su jednoj srednjoj školi, Centru za odgoj i obrazovanje Zagorska 14 Zagreb i Josipu Držaiću. Priznanje je primio i trener Goran Grd Zaslužni pojedinci primili su zahvalnice, a oni su Sanja Prah i Davor Lukačević.
Međunarodne medalje natjecatelja AKOSI Agram u 2017. godini:
Na Svjetskom atletskom  prvenstvu  u Londonu  održanom od  14 do 24.srpanj 2017. srebrnu medalju u skoku u dalj osvojio je Zoran Talić, a brončanu medalju u bacanju diska ponio je Ivan Katanušić, obojica s osobnim rekordom.
Europske igre mladih u Savoni donijele su Petri Štruklec izvrstan nastup i  dva zlata, jedno u bacanju kugle, a drugo  u bacanju diska u kategoriji do 18 godina.
U portugalskom Vila Real de Santo Antoniju održane su u prosincu 2017. 7. IWAS svjetske igre na kojima su AGRAM –ovci postigli sljedeći rezultat:
Zlatne medalje osvojio je  Ivan Katanušić  u kategoriji F44 u bacanju diska s rezultatom 50,40 m i bacanju kugle s rezultatom 14,03 m (834 boda), dok je Petra Štruklec osvojila srebro u bacanju kugle (kategorija F40 - niski rast) s rezultatom 5,67 m (733 bodova).
13. svibnja 2017. održano je 20. Prvenstvo Hrvatske u atletici u atletici za osobe s invaliditetom, a  pobjednik u ekipnom dijelu natjecanja bio  je AKOSI Agram.

Anita Blažinović