DOBRA VIJEST Solin se priključio kampanji 'Želiš li se mijenjati za mjesto?'

Kampanji je  cilj pomoći u rješavanju još jednog velikog problema s kojim se osobe s invaliditetom susreću na čemu se intenzivno radi u proteklim mjesecima, a to je zloporaba znaka pristupačnosti na razini cijele Hrvatske


Tijekom četvrtka pokraj parking prostora unutar solinskih parkirališta postavljeni su tzv. "živi znakovi" u sklopu kampanje tvrtke Split parking kojom se želi građane osvijestiti da se ne parkiraju (nepropisno) na mjestima rezerviranim za osobe s invaliditetom (OSI).
Postavljeni su personalizirani znakovi s fotografijama osoba s invaliditetom koje postavljaju pitanje “Želiš li se mijenjati za mjesto?”, čime se građane na direktan način upozorava da promisle dvaput prije nego se pored “zdravih nogu” parkiraju na mjesta rezervirana za osobe s invaliditetom.
Glavni cilj ove kampanje je upozoriti sve da ne parkiraju na mjesta predviđena za osobe s invaliditetom osim ako, naravno, i sami nemaju oznaku pristupačnosti. Kampanja za cilj ima pomoći u rješavanju još jednog velikog problema s kojim se osobe s invaliditetom susreću na čijem se rješavanju intenzivno počelo raditi u proteklim mjesecima, a to je zloporaba znaka pristupačnosti na razini cijele Hrvatske.
Akcijom se želi podići razina svijesti i odgovornosti kod građana, upozoriti na osnovne životne potrebe osoba s invaliditetom, te postizanje razine tolerancije kod svih sudionika u prometu.
Ovakvim preventivnim akcijama, grad Solin nastoji senzibilizirati vozače da znak pristupačnosti ne omogućava privilegiju zagarantiranog parkinga vozila, već minimalno pravo normalnog življenja osoba. Kako bi se još jednom javno apeliralo na probleme koje dio naših sugrađana ima prvenstveno kod parkiranja i korištenja javnog gradskog prostora te zloupotrebe znaka pristupačnosti ovim putem molimo sve osobe s invaliditetom da provjere rok valjanosti svoje iskaznice te na vrijeme stare iskaznice zamjene s novim.
Tijekom kampanje i u buduće Prometno redarstvo grada Solina vršiti će pojačani nadzor nad mjestima rezerviranim za parkiranje osoba s invaliditetom.
Anita Blažinović