RIJEKA Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom

I-Fest se uspješno održava od 2002. godine, a na listopadskoj konferenciji Europske mreže zdravih gradova Svjetske zdravstvene organizacije u Belfastu predstavljen je kao primjer kvalitetne suradnje javnog i civilnog sektora, uz dugogodišnju podršku volontera, mladih i starijih osoba


Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, 3. prosinca, u HKD-u na Sušaku održano je 16. izdanje i-Festa, festivala stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom. I ove su godine riječki učenici predstavili svoj kulturno-umjetnički rad koji se proteže kroz glazbu, ples, dramu te likovno izražavanje na najvećoj manifestaciji ovog tipa u Hrvatskoj, koja se zbiva u sklopu projekta 'Rijeka – zdravi grad', javlja portal Moja Rijeka.
U dvodijelnom programu sudjelovalo je ukupno četiristotinjak učenika riječkih odgojno-obrazovnih institucija i članova udruga civilnog društva, a uz izvedbeni dio, uzvanii su mogli   posjetiti i prodajnu izložbu s radovima koje su izradili sudionici festivala.
Na ovogodišnjem i-Festu sudjelovali su Centar za odgoj i obrazovanje Rijeka, Centar za autizam Rijeka, Društvo multiple skleroze Primorsko-goranske županije, Udruga za sindrom Down – Rijeka 21, Udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka, Dnevni centar za rehabilitaciju 'Slava Raškaj' Rijeka, Udruga gluhih i nagluhih Primorsko-goranske županije, Dječji vrtić Rijeka, Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka, OŠ Gornja Vežica, OŠ Kantrida, OŠ Fran Franković, Centar za rehabilitaciju Fortica, Centar za rehabilitaciju Rijeka i Modna agencija Glamour Tara.
I-Fest se uspješno održava od 2002. godine, a na listopadskoj konferenciji Europske mreže zdravih gradova Svjetske zdravstvene organizacije u Belfastu, predstavljen je kao primjer kvalitetne suradnje javnog i civilnog sektora, uz dugogodišnju podršku volontera, mladih i starijih osoba. Ovakav doprinos festivalu bio je prisutan i ove godine kroz izradu scenografije, likovnih predložaka i promotivnog materijala kojih su izradili učenici Škole za primijenjenu umjetnost, stotine ručno izrađenih poklona kojih su članice Kreativnih radionica 50+ kreirale za sudionike festivala te volonterske potpore učenika Ekonomske škole Mije Mirkovića te Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sušak.
Anita Blažinović