ZAKLADA MARKO BRKIĆ Potpisivanje ugovora o stipendiranju studenata s oštećenjem vida

Dodijeljeno je ukupno 11 stipendija učenicima i studentima s oštećenjem vida, koji ovisno o statusu i potrebama primaju mjesečne potpore, ali i aktivno sudjeluju u inicijativama Zaklade

 

Ovog četvrtka, 13. prosinca 2018. s početkom u 11:00 sati, u Zagrebu u prostorijama Hrvatskog saveza slijepih u Draškovićevoj 80, održalo se potpisivanje ugovora o stipendijama dodijeljenim učenicima i studentima s oštećenjem vida.

Dodjela stipendija i ove je godine obilježena potpisivanjem ugovora o stipendijama koje u sklopu svojih aktivnosti provodi 'Hrvatska zaklada za školovanje slijepih Marko Brkić'. U školskoj, odnosno akademskoj godini 2018./ 2019., dodijeljeno je ukupno 11 stipendija učenicima i studentima s oštećenjem vida, koji ovisno o statusu i potrebama primaju mjesečne stipendije i potpore, ali isto tako aktivno sudjeluju u inicijativama Zaklade, društvenim događanjima i promocijama.

Svekolika pomoć slijepim učenicima i studentima, podizanje kvalitete njihova života, poticanje na rad i učenje, podizanje svijesti o potrebi i značenju školovanja slijepih, podizanje razine društvene osviještenosti, uklanjanja predrasuda i potpuna integracija slijepih mladih osoba u zajednici, aktivnosti su koje Zaklada provodi.

- Želja nam je da unatoč teškoj gospodarskoj situaciji osiguramo dostatna financijska sredstva i sustavno i kontinuirano dajemo potporu našim stipendistima koji svojom izvrsnošću višestruko opravdavaju ukazano im povjerenje. Da bismo uspjeli u tome, vrlo nam je važna promocija u javnosti i informiranje o potrebitosti i korisnosti naših akcija, inicijativa i ostvarenja svrhe našeg djelovanja – ističe upraviteljica Zaklade Andreja Veljača.

In Portal

 

Povezane vijesti