COO 'JURAJ BONAČI' Izložba fotografija natječaja 'I mi to možemo' u Đardinu

Fotografije prikazuju osobe s intelektualnim poteškoćama u životnim situacijama. Prikazuju kako osobe s intelektualnim smetnjama nemaju nikakve posebne, nego samo univerzalne ljudske potrebe

 

Po završetku foto natječaja 'I mi to možemo' 17. prosinca predstavljene su izabrane fotografije u Đardinu.

Fotografije prikazuju osobe s intelektualnim poteškoćama u različitim životnim situacijama. Prikazuju kako osobe s intelektualnim smetnjama nemaju nikakve posebne potrebe, nego samo univerzalne ljudske potrebe za ljubavlju, pripadanjem, učenjem, stvaranjem, življenjem…

Fotografije je odabrao stručni žiri sačinjen od vrsnih poznavalaca fotografije: Maja Prgomet (Foto klub Split), Matko Biljak (Slobodna Dalmacija) i Jagoda Mihanović.

- Želimo im zahvaliti na nesebičnoj pomoći pri realizaciji ovog projekta kao i Turističkoj zajednici Grada Splita koja je financirala projekt 'I mi to možemo' – kažu iz Centra.

Podsjetimo, cilj ovog natječaja je osvijestiti sugrađane kako su i osobe s intelektualnim teškoćama dio društva grada Splita.

Osobama s intelektualnim teškoćama najčešće su uskraćene aktivnosti svakodnevnog života, sportovi, hobiji i druženja jer ih se smatra drugačijima, a zapravo se svakog dana bore za svoju mrvu neba. Oni podjednako kao i mi zaslužuju uživati prava koja im omogućuju društvenu uključenost i prihvaćanje.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti