KOPRIVNICA Donacijom Grada i Podravske banke kupljeno kombi vozilo za učenike s invaliditetom

Kombi će biti spreman do početka drugog polugodišta jer se trenutno nalazi u Rijeci, gdje mu ugrađuju rampu za osobe s invaliditetom

 

Donacijom Podravske banke i uz sufinanciranje Grada Koprivnice, nedavno je kupljeno kombi vozilo za prijevoz učenika s teškoćama koji pohađaju Centar za odgoj, obrazovanjr i rehabilitaciju Podravsko sunce. Vrijednost vozila je 192.000 kuna, od čega je 40.000 kuna donirala Podravska banka, objavio je Prigorski.hr.
– Nismo mogli zaželjeti ljepši poklon pod bor od ovog koji smo dobili jer novim kombijem ćemo moći svima osigurati siguran prijevoz do škole. Imamo već jedan kombi, no taj je dotrajao jer ga koristimo i za terensku nastavu koje imamo puno – kazala je Radmila Popović, ravnateljica COOR Podravsko sunce. Dodala je kako će kombi biti spreman do početka drugog polugodišta jer se trenutno nalazi u Rijeci, gdje mu ugrađuju rampu za osobe s invaliditetom.
 Inače, COOR broji 122 polaznika raspoređenih u jednu skupinu predškolskog programa, osam razreda osnovnog obrazovanja, šest skupina za rehabilitaciju djece i mladih sa znatno sniženim intelektualnim sposobnostima te jednu skupinu za radno–proizvodne aktivnosti.
– Podravska banka svoju društvenu odgovornost potvrđuje kroz brojne donacije kojima je pomagala potrebite, a posebice djecu koja koriste usluge gradskih udruga i centara – kazala je Sanda Fuček Sanjić iz Podravske banke i dodala kako će se takvom politikom voditi i u budućnosti.
U sklopu Centra djeluje i logo-kabinet u kojem se svakodnevno pruža pomoć djeci gradskih vrtića i škola te djeci iz općina s područja bivše općine Koprivnica koja imaju poteškoće glasa i govora i poteškoće u čitanju i pisanju. Polaznici Centra su djeca i mladi s područja grada Koprivnice i ostalih općina s područja bivše općine Koprivnica, objavio je Prigorski.hr.
– Drago mi je da u ovom blagdanskom duhu darivanja možemo dati poklon našem Podravskom suncu u kojem doista moramo skinuti kapu svim ljudima koji svakodnevno skrbe i rade u ovom Centru s našim najmlađima – kazao je Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice.
U Centru je zaposleno 43 djelatnika. Na poslovima odgoja, obrazovanja i rehabilitacije, na čelu s ravnateljicom Radmilom Popović radi 28 stručnjaka različitih profila. Administrativno-tehničke i pomoćne poslove svakodnevno obavlja 15 djelatnika.
Anita Blažinović

 

Povezane vijesti