METKOVIĆ Za program ‘Zaželi i ostvari’ odobreno gotovo pet i pol milijuna kuna

Ovo je trenutno i najveći ugovoreni iznos unutar programa 'Zaželi-program zapošljavanja žena' u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, te predstavlja još jedan od velikih uspjeha Grada Metkovića

 

Gradu Metkoviću je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava Odlukom o financiranju od 29. listopada 2018. godine odobrilo financiranje projekta 'Zaželi i ostvari' u bespovratnom iznosu od 5.329.980,00 kn.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt 'Zaželi i ostvari' (Kodni broj: UP.02.1.1.05.0191.) Grad Metković je potpisao 2. siječnja 2018. godine s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, te od tog datuma kreće provedba projekta koja će trajati 30 mjeseci.

Projekt je sufinanciran sredstvima iz Europske unije, u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda u 100-postotnom iznosu.

Partneri u projektu su Područni ured Dubrovnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Centar za socijalnu skrb Metković, Općina Kula Norinska i Udruga Dobra.

Ovim projektom će se osnažiti i unaprijediti radni potencijal 35 teže zapošljivih žena s područja grada Metkovića i Općine Kula Norinska, te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razina kvalitete života 140 krajnjih korisnika. Uz to, ženama koje budu uključene u projekt bit će omogućen dodatni program obrazovanja u skladu s realnim potrebama na tržištu rada kako bi se u konačnici povećala njihova zapošljivost i nakon završetka provedbe projekta.

Ovo je trenutno i najveći ugovoreni iznos unutar programa 'Zaželi-program zapošljavanja žena' u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, te predstavlja još jedan od velikih uspjeha Grada Metkovića i njegovog projektnog tima u povlačenju bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti