MINISTARSTVO RADA U Ivanić Gradu dodijeljeni novi ugovori za program 'Zaželi' vrijedni više od 27 milijuna kuna

"Ovaj program doprinijet će deinstitucionalizaciji skrbi naših starijih sugrađana zbog nedostatka kapaciteta u ruralnim područjima te zapošljavanju i integraciji onih najranjivijih na tržištu rada, pogotovo žena", kazao je ministar Pavić 


Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić u Ivanić Gradu  je uručio deset novih ugovora za Program zapošljavanja žena 'Zaželi' čija je ukupna vrijednost više od 27 milijuna kuna. Ugovore je uz ministra Pavića uručio ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanja Ante Lončar, zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak i gradonačelnik Ivanić Grada Javor Bojan Leš.
S ovim uručenim ugovorima ugovoriti će se gotovo 900 milijuna kuna, a zaposleno je preko pet i pol tisuća žena. Ministar je istaknuo da do kraja alokacije imamo još 100 milijuna kuna te, ukupno će se zaposliti više od šest i pol tisuća žena koje će skrbiti o višeod 35 tisuća starijih kućanstava. Najavio je i nastavak projekta 2021. godine.
- Ovaj program doprinijet će deinstitucionalizaciji skrbi naših starijih sugrađana zbog nedostatka kapaciteta u ruralnim područjima te zapošljavanju i integraciji onih najranjivijih na tržištu rada, pogotovo žena - kazao je ministar Pavić te napomenuo da žene čine 58 posto nezaposlenih na tržištu rada.
Govoreći o održivosti programa ministar je napomenuo da će se u zadnjoj godini provedbe najuspješnijim korisnicama i ostalima koje to žele osigurati uključenje u program samozapošljavanja te u svrhu edukacije omogućiti posjet Gradišću, tamošnjim Gradišćanskim Hrvatima, koji imaju odlično razvijen program ruralnog turizma i samozapošljavanja.
Anita Blažinović