HRVATSKA GOSPODARSKA KOMORA Radionica o turizmu pristupačnom osobama s invaliditetom

Edukacija je namijenjena javnom i privatnom turističkom sektoru, a cilj je ukazati na poteškoće s kojima se susreću osobe s invaliditetom na putovanjima, ali i na veliki turistički potencijal koji imamo u ovom segmentu društva


Edukativna radionica 'Turizam pristupačan osobama s invaliditetom', u organizaciji Hrvatske gospodarske komore, održat će se u Županijskoj komori HGK-a Osijek, 31. siječnja, u 10 sati. 
U sklopu radionice održat će se konferencija za medije i predstavljanje projekta Visitus - turistička ponuda za slijepe i slabovidne osobe. Projekt se sufinancira iz prekograničnog programa INTERREG IPA CBC Croatia – Serbia, a cilj mu je stvoriti preduvjete za razvoj turizma u ciljanom prekograničnom području diverzifikacijom turističke ponude slijepim i slabovidnim osobama. Očekivani rezultat projekta nova je turistička ponuda prilagođena slijepim i slabovidnim osobama. Predstavnik Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom održat će prezentaciju o važnosti osiguranja pristupačnosti turizma toj populaciji. 
Edukacija je namijenjena javnom i privatnom turističkom sektoru, a cilj je ukazati na poteškoće s kojima se susreću osobe s invaliditetom na putovanjima, ali i na veliki turistički potencijal koji imamo u ovom segmentu društva.
Rok za prijavu je 30. siječnja 2019., a za sudjelovanje na radionici potrebno je popuniti online prijavnicu www.hgk.hr/o-turizmu-pristupacnom-osobama-s-invaliditetom-na-radionici-u-zk-osijek-najava.
Anita Blažinović

 

 

Povezane vijesti