KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA Novo kombi vozilo za Udrugu Maslačak i promocija projekta 'Zajedno možemo više'

Cilj projekta je pružanje podrške u povećanju kvalitete života i socijalne uključenosti djece i mladih s teškoćama u razvoju u lokalnoj zajednici, kroz suradničko usvajanje znanja i vještina za unapređenje životnih vještina


Prošlog je vikenda u Križevcima Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji 'Maslačak' na prigodnoj konferenciji predstavila novo kombi vozilo, kupljeno sredstvima prikupljenima u humanitarnoj akciji 'Udruzi Maslačak pomozi da svoj kombi vozi'.
Akcija se provodila od rujna 2017. do rujna 2018.godine, a odazvali su se brojni građani, poduzeća, tvrtke i institucije pa su prikupljena potrebna sredstva i kupljen je kombi, koji će se koristiti za prijevoz članova udruge s područja grada Križevaca, ali i okolnih općina. Također će mnogo značiti članovima udruge za putovanje na druženja, izlete i razne aktivnosti.
Koprivničko-križevačka županija, a posebno Povjerenstvo za ravnopravnost spolova, dali su značajan doprinos ovoj humanitarnoj akciji, a na svečanosti je potpredsjednica Županijske skupštine i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić izrazila zadovoljstvo ostvarenim ciljem kupnje kombija te istaknula radost koju dijeli s članicama i članovima udruge. Ujedno je zaželjela da im kombi služi za sve njihove potrebe, kao i uspjeh u daljnjem radu i provedbi raznih projekata. Novo kombi vozilo blagoslovio je Stjepan Soviček, župnik župe sv. Ane Križevci.
U nastavku konferencije prezentiran je novi projekt udruge 'Zajedno možemo više', čiji je cilj pružanje podrške u povećanju kvalitete života i socijalne uključenosti djece i mladih s teškoćama u razvoju u lokalnoj zajednici, kroz suradničko usvajanje znanja i vještina za unaprjeđenje životnih vještina. Ostali ciljevi projekta odnose se na poticanje kreativnosti i stvaralaštva te razvijanje svijesti o važnosti bavljenja sportom kod djece i mladih s poteškoćama u razvoju. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja te Županije.
Anita Blažinović

 

Povezane vijesti