ANTIVALENTINOVO Festival dobre zabave u Boćarskom domu

Na kraju mi ostaje zaključiti kako je Antivalentinovo opravdalo očekivanja i u ovoj dvodnevnoj varijanti. Vjerujem kako će i prvo ljubljansko izdanje sljedeći tjedan biti uspješno, a nema straha ni za peto izdanje iduće godine

 

Sada već tradicionalno Antivalentinovo stiglo je do svojeg četvrtog izdanja, a održalo se proteklog vikenda u Boćarskom domu.  Nakon petka, kada su u krcatom Boćarskom nastupali Saučešće, Rambo Amadeus, Elemental i Zabranjeno pušenje, došlo je vrijeme za subotnji dio programa.  

Večer su svojim nastupom otvorili članovi Studija smijeha, a prvi nastup pripao je riječkoj grupi Turisti. Ova grupa je sastavljena od vrhunskih riječkih glazbenika, Vlado Simčić Vava gitara, Iva Močibob vokal dok je za bubnjevima Bobo Grujičić.  

Zanimljivo, Bobo Grujičić je ove večeri svirao dva nastupa jedan s Turistima i nešto kasnije s Kojotima. Turisti su, između ostalog ,odsvirali aktualni singl 'Javna kupatila', pjesmu koja je inače obrada legendarne riječke grupe Paraf. Čule su se i 'Moj toreador', 'Nonsens' i druge. Turisti su vrhunski usvirani bendu, sudeći po imenima koji su tu ali i svim pjesmama koje sam prije imao priliku poslušati. 

Nakon njih nastupio je legendarni beogradski rep trio Bad copy. Ova kultna hip-hop grupa unatoč prilično lošem soundu zvučala je odlično. Repertoar je bio uglavnom sastavljen od pjesma s njihovog zadnjeg albuma Krigle iz 2013. godine ali izveli su i nekoliko hitova sa svojih starijih samostalnih albuma.   

Ajs Nigrutin, Timbe i Sky vikler bili su odlično raspoloženi, a nastup su završili hitovima Ljubav ili pivo, Esi mi dobar i Metalac. 

 Iza njih su slijedili Kojoti. Sve što sam napisao o njihovom koncertu u klubu Sax prošlog studenog vrijedi i nakon ovog nastupa. Istinska rokenrol energija pršti iz svih starih uspiješnica, ali i iz novih pjesama koje će biti objavljene na novom albumu. Kao gosti su im se pridružili, njihov stalni suradnik Igor Djeke na Usnoj harmonici i jedan od naših najboljih repera Kanđija.  

S Kanđijom je izvedena legendarna stvar Halucinacija ali i naslovna stvar novog albuma 'Sve je pod kontrolom'. Kao što su nam sami rekli u razgovoru prošlog tjedna, novi album izlazi prvog ožujka a i nakon ove svirke Kojoti ostaju rokenrol stroj koji melje sve pred sobom.  

I na samom kraju, sami pokretači Antivalentinova, Let 3. Šareni lateks nije izostao, a kao gosti tu su se našli folklorni ženski zbor, mariachi sastav El combo, a antologisjki hitovi redali su se bez predaha. 'Vjeran pas', '999', 'Kontinentio' i još mnoge druge koje je cijela dvorana zborski pjevala i izvikivala s bendom. 

Na pjesmi 'Riječke pičke' kao gošća se pojavila Marina Perazić dok je aktualni singl Golub Vaso u kojem su ugostili Vuco ipak izveden bez njega. Koliko sam shvatio, zbog obiteljske situacije nije mogao doći.  Na bisu su izvedene 'Ženu varam' i fantastična, hipnotizirajuća 'Sam u vodi'.  I nakon bezbroj odslušanih koncerata Leta 3, ova pjesma me svojom psihodeličnom atmosferom uvijek pogodi kao da je čujem prvi put.

Ova petorka, predvođena Mrletom i Prljom, još je jednom demonstrirala svu moć svoje koncertne i scenske genijalnosti ali i spontanosti koje mi je možda nedostajalo na prošlom i predprošlom njihovom nastupu na Antivalentinovu. 

Na kraju mi ostaje zaključiti kako je Antivalentinovo opravdalo očekivanja i u ovoj dvodnevnoj varijanti. Vjerujem kako će i prvo ljubljansko izdanje sljedeći tjedan biti uspješno, a nema straha ni za peto izdanje iduće godine.

Piše: Marko Baković