ŽELIŠ LI SE MIJENJATI ZA MJESTO Nove table upozoravaju Varaždince da ne parkiraju na mjesta za osobe s invaliditetom

O osobama s invaliditetom se priča kada obilježavamo njihov dan, a mislim da je upravo mobilnost jedan od preduvjeta kada govorimo o inkluzivnosti OSI populacije, kaže predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan

 

U srijedu je u  Varaždinu počelo postavljanje tabli s fotografijama osoba s invaliditetom pokraj mjesta rezerviranih za parkiranje njihovih vozila. Riječ je o inicijativi 'Želiš li se mijenjati za mjesto?' koju je lani pokrenula splitska komunalna tvrtka Split Parking.

Prostavljena je prva tabla s fotografijama osoba s invaliditetom, Draženke Đurđević i Srećka Lazara, koji su korisnici doma socijalne skrbi za starije i nemoćne osobe Varaždin, javljaju Varaždinske vijesti.

Kako kaže predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan, ono što je potaklo da se s ovim krene je pitanje inkluzivnosti osoba s invaliditetom.

- O osobama s invaliditetom se priča kada obilježavamo njihov dan, a mislim da je upravo mobilnost jedan od preduvjeta kada govorimo o inkluzivnosti osoba s invaliditedom. Na ovaj način želimo i skrenuti pažnju na sve građane, barem onaj manji dio njih koji, nažalost, prilikom parkiranja ne razmišljaju da osobama za koja su ta mjesta namijenjena zapravo poprilično otežavaju njihov život. - rekao je Habijan.

Nakon toga je još apelirao na sve građane da dojavljuju one koje zloupotrebljavaju takva mjesta.

- Postavit ćemo table po cijelom gradu. Jučer smo postavili njih deset, a unutar mjesec dana na svim lokacijama po gradu, te se nadamo da će te table utjecati na svijest građana koji parkiraju na mjesta koja nisu namijenjena za njih - kazao je direktor Crtorada Tomo Ježovita.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti