SVETI IVAN ZELINA Udruga Srce traži tri osobna asistenta

Misija Udruge je stvoriti jedno drugačije i bolje okruženje za život svoje i sostale djece s teškoćama u razvoju i odraslih osoba s invaliditetom

 

Srce - Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji, objavila je natječaj za tri osobna asistenta (m/ž) na području Zagrebačke županije, u Svetom Ivanu Zelini, na određeno vrijeme radi povećanog opsega posla.

Zaposlenje obuhvaća nepuno radno vrijeme: 20 sati tjedno, bez mogućnosti smještaja, a naknada za prijevoz je u cijelosti.

Razina obrazovanja posloprimca može biti završena osnovna škola te srednja škola od tri ili četiri godine, a radno iskustvo nije važno.

Opis poslova obuhvaća pružanje usluge osobne asistencije ženskim osobama s invaliditetom u poslovima koje ne mogu obavljati samostalno:

- podrška u transferu

- olakšavanje komunikacije

- pružanje pomoći kod osobne higijene

- podrška u kućanskim poslovima, kuhanju obroka, pospremanju

- pružanje pratnje i podrške u socijalnim aktivnostima (odlascima u kafić, kino, kupovinu, aktivnosti Udruge)

- pružanje podrške u aktivnostima svakodnevnog života ovisno o potrebi korisnika.

Očekivana plaća je 2.000 kuna, plus troškovi prijevoza.

Uvjeti za prijavu su fleksibilnost i strpljivost, senzibilizacija za rad s osobama s invaliditetom, vozačka dozvola B kategorije, spremnost na učenje i timski rad.

Natječaj je objavljen na internetskim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a rok za prijavu je do 22. ožujka.    

Zamolbe sa životopisom primaju se isključivo putem e-mail kontakta poslodavca: info@udruga-srce-zelina.hr.

Srce - Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji  osnovana je u lipnju 2005. godine, od strane nekolicine roditelja entuzijasta, suočenih s mnogobrojnim preprekama i inertnošću društva prema potrebama njihove djece. Želja im je bila da stvore jedno drugačije i bolje okruženje za život svoje i sve ostale djece i odraslih s teškoćama. Sjedište je u Svetom Ivanu Zelini, Petra Preradovića 3.

Udruga Srce prva je i jedina udruga na području grada Svetog Ivana Zeline te okolnih naselja i općine Bedenica, koja okuplja djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom, kako bi im svojim djelovanjem omogućila ostvarenje njihovih potencijala, interesa i prava. Jedinstvena je po sastavu jer obuhvaća članove svih vrsta teškoća i invaliditeta, motoričkih i mentalnih smetnji, teškoća u učenju, teškoća govorno jezičnog funkcioniranja, poremećaje u ponašanju, Down sindrom, teškoće sluha, vida.

Vizija Udruge je formiranje sustava podrške u lokalnoj zajednici, koji će djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom omogućiti razvoj potencijala u svim vidovima življenja, uključujući medicinsku, socijalnu, emocionalnu i radnu dimenziju te punopravno sudjelovanje u svim aspektima života u zajednici. Članovi Udruge žive misiju promicanja i zaštite prava djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, njihovo kvalitetno i ravnopravno sudjelovanje u svim segmentima društva te direktan rad s korisnicima.

Klaudija Klanjčić