SLAVONSKI BROD Predstavljena kampanja 'Želiš li se mijenjati za mjesto?'

Na određenim i najfrekventnijim mjestima u Slavonskom Brodu na prometne znakove će se postaviti i fotografije osoba s invaliditetom

 

U prostorijama Društva multiple skleroze početkom tjedna je održana konferencija za medije na kojoj su predstavnici Policijske uprave brodsko-posavske i predstavnici Radija 92FM/Društvo multiple skleroze, predstavili kampanju pod nazivom 'Želiš li se mijenjati za mjesto?'.

Cilj kampanje je podsjetiti i potaknuti sugrađane i vozače da ne parkiraju na parkirališna mjesta koja su propisno označena kao mjesta za parkiranje vozila osoba s invaliditetom. Sukladno zajedničkom dogovoru, na određenim i najfrekventnijim mjestima u Slavonskom Brodu, na prometne znakove će se postaviti dodatni znakovi s fotografijama osoba s invaliditetom uz naziv kampanje 'Želiš li se mijenjati za mjesto', što bi trebalo dodatno senzibilizirati vozače.

Policijski službenici već su provodili preventivno-represivne aktivnosti s naglaskom na znak pristupačnosti, te će nastaviti sa pojačanim nadzorima parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom, pri čemu će prekršitelji biti suočeni s plaćanjem novčanih kazni i odvoženjem vozila.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti