RIJEKA Projekt ST4ALL predstavljen djelatnicima Udruge osoba sa cerebralnom i dječjom paralizom

U projektu 'Sports training for all' - ST4ALL sudjeluje osam partnera iz Bugarske, Turske, Belgije, Austrije i Hrvatske. Vodeći partner projekta je University of Plovdiv Paisii Hilendarski iz Bugarske

 

Projekt 'Sports training for all' - ST4ALL predstavio je Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke 23. svibnja 2019. djelatnicima Udruge osoba sa cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka, kojoj je cilj unapređenje života osoba sa cerebralnom paralizom.

- Sport je sredstvo za psihofizičko zdravlje, a pogotovo za zdravlje osoba s invaliditetom. Stoga Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke surađuje s mnogim udrugama osoba s invaliditetom, potičući osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju na bavljenje sportom. S obzirom da se sve veći broj učenika i studenata s invaliditetom uključuje u obrazovne institucije i organizacije mladih bez invaliditeta te se bave sportom, profesori i treneri susreću se s problemom nedostatka edukacije o inkluzivnom sportu. Cilj Projekta 'Sports training for all' - ST4ALL je stoga edukacija profesora i trenera o organizaciji inkluzivnih sportskih aktivnosti. Smatra se da upravo integracijske sportske aktivnosti mogu biti ključne za inkluziju opće zajednice - ističu iz Saveza.

U projektu 'Sports training for all' - ST4ALL sudjeluje osam partnera iz Bugarske, Turske, Belgije, Austrije i Hrvatske. Vodeći partner projekta je University of Plovdiv Paisii Hilendarski iz Bugarske, dok je predstavnik iz Hrvatske Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke.

Proračun projekta 'Sports training for all' - ST4ALL iznosi 355.643 eura te je sufinanciran od strane Europske unije kroz program Erasmus+ Sport - Collaborative Partnership. Razdoblje prihvatljivosti troškova počelo je 1. siječnja 2018., a završava 30. lipnja 2020. godine.

Športski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke okuplja osobe s invaliditetom na području Primorsko-goranske županije, a čine ga sljedeći klubovi: Atletski klub 'Srce' za osobe s invaliditetom, Plivački klub 'Forca', Streljački klub invalida 'Paraolimpijac', Stolnoteniski klub osoba s invaliditetom 'Rijeka', Boćarski klub osoba s invaliditetom 'Pulac', Klub za dresurno jahanje osoba s invaliditetom 'Pegaz', Teniski klub osoba s invaliditetom 'Fiume' - sekcija tenisa u kolicima, Klub alpskog skijanja osoba s invaliditetom 'Kvarner', Riječki sportski savez gluhih, Sportski klub slijepih 'Rijeka' i Društvo za sportsku rekreaciju osoba s tjelesnim invaliditetom 'Rijeka'.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti