POKRET SE ŠIRI Koprivnica se priključila kampanji 'Želiš li se mijenjati za mjesto?'

Portreti osoba s invaliditetom koji se nalaze na tablama postavljeni su na 13 lokacija u užem središtu grada Koprivnice na parkirna mjesta za osobe s invaliditetom

 

Grad Koprivnica se uz gradove Split, Solin, Kaštela i Slavonski Brod priključio u kampanju komunalne tvrtke Split parking 'Želiš li se mijenjati za mjesto', kojoj je cilj osvijestiti građane o važnosti poštivanja propisanih parking mjesta za osobe s invaliditetom.

Povodom toga, u srijedu je na Florijanskom trgu medijima predstavljena prva postavljena tabla takve vrste u Koprivnici.

- Vrijednost same akcije nemjerljiva je i puno veća od neke svote novaca, zato jer na ovaj način razvijamo jedan duh solidarnosti i empatije te skrećemo pozornost svim našim vozačima i ostalim sudionicima u prometu da prema osobama s invaliditetom trebamo imati posebnu dozu poštovanja i biti im od pomoći, a ne se ponašati na način 'tko je jači, taj i kvači'. Siguran sam da nas čeka još mnogo ovakvih akcija i koraka koji će nam pokazati neke jednostavnije načine rješavanja problema kod kršenja prava osoba s invaliditetom - rekao je na početku predstavljanja kampanje gradonačelnik Mišel Jakšić, uz kojeg su bile zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić.

- Dugoročni cilj navedene kampanje je izmjena pravilnika o znaku pristupačnosti i promjena nadležnosti kako bi se sankcioniranje zloupotrebe istog lakše provodilo. Kampanja je personalizirana od 2018. godine. Devet osoba s invaliditetom iz grada Koprivnice uključilo se u Kampanju, zahvaljujući dobroj suradnji s udrugama, NEXUS produkcijom i Domu mladih Koprivnica - izjavila je pročelnica Ana Mlinarić.

Portreti osoba s invaliditetom koji se nalaze na tablama postavljeni su na 13 lokacija u užem središtu grada Koprivnice na parkirna mjesta za osobe s invaliditetom s glavnom porukom Kampanje 'Želiš li se mijenjati za mjesto?'

- Kako bi se kampanja personalizirala, odradilo se fotografiranje u Domu mladih za table koje su postavljene na već postojeće znakove za parkirna mjesta za osobe s invaliditetom na području grada - nadodala je pročelnica Ana Mlinarić.

Postavljeno je ukupno 13 tabli na stupove vertikalne prometne signalizacije za parkirna mjesta za osobe s invaliditetom u Ulici Antuna Nemčića, Florijanskom trgu, Trgu bana Josipa Jelačića, Ulici Ivana Generalića, Ulici Hrvatske državnosti, Opatičkoj ulici, Ulici Đure Estera i Školskoj ulici.

Ukupna vrijednost radova s materijalom je oko 15.000,00 kuna s PDV-om.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti