APEL ZA SPAS Zašto HZZO želi ovršiti Riječanina koji se brine za sina s teškoćama u razvoju

Nemogućnost da plaća obavezno zdravstveno osiguranje za sebe i suprugu, pronađe posao što zbog godina, a posebice zbog sina koji ne podnosi njegovo duže izbivanje iz kuće, dovela je do toga da se dug prema HZZO-u popeo s kamatom na 63 tisuće kuna

 

Riječanin Alen Radišković uputio je preko Facebooka poziv za pomoć sugrađaninu Željku Lencu i njegovoj obitelji. Naime, isti imaju autističnog sina Sandra, kojem je potrebna cjelodnevna skrb i pažnja, s obzirom na to da ima stopostotni invaliditet i neposoban je brinuti se o sebi, piše Novi list.

- Živi od njegove invalidnine i dječjeg doplatka, što zajedno iznosi 2.350 kuna na mjesec. Željko već duže vrijeme nije u mogućnosti raditi, odnosno ukrcati se na brod kako je to ranije činio dok je sin boravio u psihijatrijskoj bolnici Lopača. Sin mu je otpušten iz Lopače pred godinu dana, 30. svibnja 2018., neposredno prije no što je Željko trebao početi raditi.

Od tada je otac Željko kod kuće, kako bi mu pružio 24-satnu skrb zajedno sa suprugom koja je također nezaposlena. Svojevremeno je o otpuštanju sina iz psihijatrijske bolnice Lopača prikazana i TV emisija 'Provjereno'.

Nemogućnost da plaća obavezno zdravstveno osiguranje za sebe i suprugu, pronađe posao što zbog godina (62), a posebice zbog sina koji ne podnosi njegovo duže izbivanje iz kuće, dovela je do toga da se dug prema HZZO-u popeo s kamatom na 63.000 kuna te im prijeti skora ovrha, napisao je Radišković.

Moli sve koji žele i mogu pomoći da to učine uplatom na tekući račun, jer je svaka pomoć dobrodošla, a novac se mora hitno naći.

Podaci za uplatu su: IBAN HR6224020063204490621, Željko Lenac, Model HR99, obavezno upisati: darovanje za sprečavanje ovrhe.

- Sav tijek novca biti će transparentan. Eventualni preplaćeni iznos Želko Lenac će uplatiti na Fond za autizam Hrvatske. Poznajem Željka i znam da mu je teško. Molim dijelite ovu objavu i javljajte mi, pitajte sve što vas zanima. Meni će Željko javljati detalje koje ćemo objavljivati. Pokažimo još jednom da možemo biti humani i razumjeti bližnje u nevolji. Željko, drži se, prijatelju moj... Brzo ćemo mi to skupiti. Voli te Alen - napisao je Radišković u svojoj objavi.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti