KOPRIVNICA Mario Carek, planinar i alpinist, u humanitarnom projektu 'Milijun koraka' Udruge Latica

Cilj ovog projekta je povećati svjesnost javnosti  o problemima djece s teškoćama i odraslih osoba s intelektualnim teškoćama te prikupiti novčana sredstva koja će im svakodnevni život učiniti ljepšim. Isto tako, ovim se projektom žele pokazati sve ljepote Hrvatske koje imamo, a nisu dovoljno prezentirane javnosti i iskorištene u promotivne svrhe

 

Na konferenciji za medije održanoj u srijedu u zgradi broj 9 koprivničkog Kampusa, predstavljen je novi humanitarni projekt Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Latice naziva 'Milijun koraka', kojim se nastoji osigurati milijun kuna za opremanje novog prostora Udruge koji su dobili na raspolaganje od Grada Koprivnice. Uz predsjednicu Udruge Nevenku Fuchs, okupljenima se obratio Mario Carek, planinar i alpinist, član planinarskog društva 'Bilo', čovjek velikog srca koji će prohodati milijun koraka za Latice.

Radi se o ruti 'Via Adriatica' dužine 1100 kilometara sa 41000 metara visinske razlike i 100 vrhova kroz koju prolazi 9 rijeka i prostite se kroz 53 općine. Za ovaj pothvat trebat će mu 40 ili nekoliko dana manje koliko planira, od Pule do Dubrovnika

- Sve je došlo spontano, nakon što je otvorena prva dugometražna ruta Via Adriatica, pa rekoh, zašto ne bi bila humanitarnog karaktera te sam se tako povezao s Laticama i krenuli smo u realizaciju projekta - rekao je Mario Carek.

U ime Grada Koprivnice s nekoliko riječi zahvale obratila se zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

 - Projekt 'Milijun koraka' je poseban i po mladih ljudima iz Koprivničkog inkubatora koji su svojom aktivnošću i izradom promotivnih materijala za ovaj projekt, pokazali da mogu biti društveno odgovorni te na taj način i nas ostale potaknuli da se uključimo sa svim svojim znanjem da pomognemo djeci koja nisu mogla uživati u normalnom životu kao mi ostali. Čestitam vam još jednom na ovom projektu, a moram reći da su naše Latice udruga koja ne čeka, već cijelo vrijeme radi na poboljšanju kvalitete života svojih članova kroz sva područja djelovanja. U Gradu Koprivnici uvijek ćete imati stalnog i vjernog partnera - rekla je u svom govoru zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

U ime Koprivničko-križevačke županije obratio se zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Cilj ovog projekta je povećati svjesnost javnosti  o problemima djece s teškoćama i odraslih osoba s intelektualnim teškoćama te prikupiti novčana sredstva koja će im svakodnevni život učiniti ljepšim. Isto tako, ovim se projektom žele pokazati sve ljepote Hrvatske koje imamo, a nisu dovoljno prezentirane javnosti i iskorištene u promotivne svrhe.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti