URIHO Najveća zaštitna radionica za osobe s invaliditetom traži osam djelatnika

Zaposlenje je na puno radno vrijeme, u prijepodnevnoj smjeni, bez mogućnosti smještaja, dok se naknada za prijevoz isplaćuje u cijelosti

 

Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom - URIHO objavila je natječaje za četiri radna mjesta glačara i četiri radna mjesta krojača (m/ž) u proizvodnoj jedinici Konfekcija, na određeno vrijeme radi povećanog opsega posla.

Zaposlenje je na puno radno vrijeme, u prijepodnevnoj smjeni, bez mogućnosti smještaja, dok je naknada za prijevoz osigurana u cijelosti.  

Razina obrazovanja posloprimca može biti završena osnovna škola, srednja škola od tri ili četiri godine.

Kod glačara potrebno je radno iskustvo od godinu dana. Opis poslova obuhvaća: razglačavanje, zaglačavanje i završno glačanje svih dijelova odjevnih predmeta kao i gotovih proizvoda; izrada rupica i prišivanje gumbi; našivanje svih vrsta etiketa; izrada špangica, tregera, pojaseva i svih vrsta spona opšivanja; obavljanje i drugih poslova po nalogu poslovođe. Razina obrazovanja: II. ili III. st. stručne spreme - tekstilno-odjevni smjer.

Kod krojača potrebno je radno iskustvo od šest mjeseci. Opis poslova obuhvaća: obavljanje našivanja i prošivanja džepova i poklopaca džepova, opšivanja i prošivanja ovratnika, orukvica, kantova, gume, vrpce, čipke; obavljanje ušivanja rukava, pasica, zatvarača, ukrasnog štepanja; obavljanje pastuliranja – ručno i strojno; izrada zastavi po narudžbi; izrada raspora na hlačama, suknjama i haljinama, raspora na rukavima, spavačicama i drugo; sastavljanje šavova na specijalnom stroju; obavljanje našivanja amblema na cik-cak stroju; izrada otvore na kompresama s podliskom; obavljanje sastavljanja svih odjevnih predmeta; razglačavanje, zaglačavanje i završno glačanje svih odjevnih predmeta; izrada rupica i prišivanje gumba; obavljanje obamitanja, rad na svim specijalnim strojevima; obavljanje našivanja svih vrsta etiketa; izrada špangica, tregera, pojaseva i svih vrsta spona opšivanja; obavljanje nabiranja na obični stroj; priprema tkanine i plisira; izrada raspora na pidžamama; obavljanje porubljivanja rubova aparatom; nabijanje drukera, patent-gumbi, nitni; obavljanje ručnog štafiranja, pričvršćivanja i šivanja gumbi; obrezivanje ovratnika i orukvica kao i obavljanje svih obrezivanja i okretanja; čišćenje konaca s gotovih proizvoda; pakiranje gotovih proizvoda, punjenje jastuka punilom, uvlačenje moltopren u navlake, kopčanje i uvlačenje uložaka; okretanje i slaganje posteljnog rublja; pridržavanje sigurnosnih mjera zaštite na radu i zaštite od požara; obavljanje i drugih poslova po nalogu poslovođe. Razina obrazovanja: II. ili IV. st. stručne spreme - tekstilno odjevni smjer.

Ukoliko kandidat ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju pod jednakim uvjetima (invaliditet, status hrvatskog branitelja ili drugoj osnovi) prema članku 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom (NN 157/13, 152/14, 39/18) ili drugom propisu na kojemu temelji pravo prednosti, u prijavi je dužan pozvati se na pravo prednosti pri zapošljavanju pod jednakim uvjetima te uz prijavu dostaviti kopiju rješenja, nalaza i mišljenja ili druge odgovarajuće isprave kojom se dokazuje ostvarivanje tog statusa. Kandidati koji se pozivaju na pravo prednosti temeljem Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji (Narodne novine, 121/17) dužni su dostaviti sve dokaze iz članka 103. citiranog Zakona. Dokazi potrebni za ostvarivanje prava prednosti pri zapošljavanju objavljeni su na mrežnim stranicama Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske, branitelji.gov.hr.

Natječaji su objavljeni na internetskim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a rok za prijavu je do 26. lipnja.

Zainteresirani se mogu javiti pismenom zamolbom na adresu poslodavca: URIHO - Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, Avenija Marina Držića 1, 10000 Zagreb.

Klaudija Klanjčić

 

 

 

 

 

 

 

Povezane vijesti