SRCE Udruga osoba s invaliditetom traži osobnog asistenta

Udruga Srce prva je i jedina udruga na području grada Svetog Ivana Zeline te okolnih naselja i općine Bedenica koja okuplja djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom, kako bi im svojim djelovanjem omogućila ostvarenje njihovih potencijala, interesa i prava

 

Srce - Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji, sa sjedištem u Svetom Ivanu Zelini, Petra Preradovića 3, objavila je natječaj za osobnog/u asistenta/icu na području Zagrebačke županije, u Svetom Ivanu Zelini, na određeno vrijeme radi povećanog opsega posla.

Zaposlenje obuhvaća nepuno radno vrijeme: 20 sati tjedno, bez mogućnosti smještaja, a naknada za prijevoz je u cijelosti. Očekivana plaća je 2.000 kuna plus troškovi prijevoza, uz fleksibilno radno vrijeme u dogovoru s korisnikom usluge asistencije.

Razina obrazovanja posloprimca može biti završena osnovna škola, srednja škola od tri ili četiri godine. Uvjeti za prijavu: fleksibilnost i strpljivost, senzibilizacija za rad s osobama s invaliditetom, vozačka dozvola B kategorije, spremnost na učenje i timski rad.

U opis posla ulazi pružanje usluge osobne asistencije muškoj osobi s invaliditetom u poslovima koje ne može obavljati samostalno:

• podrška u transferu;

• olakšavanje komunikacije;

• pružanje pomoći kod osobne higijene;

• podrška u kućanskim poslovima, kuhanju obroka, pospremanju;

• pružanje pratnje i podrške u socijalnim aktivnostima (odlascima u kafić, kino, kupovinu, aktivnosti Udruge);

• pružanje podrške u aktivnostima svakodnevnog života ovisno o potrebi korisnika.

Natječaj je objavljen na internetskim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a rok za prijavu je do 12. srpnja.    

Zamolbe sa životopisom primaju se isključivo putem e-mail kontakta poslodavca: info@udruga-srce-zelina.hr.

SRCE - Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji  osnovana je u lipnju 2005. godine, od strane nekolicine roditelja entuzijasta, suočenih s mnogobrojnim preprekama i inertnošću društva prema potrebama njihove djece. Želja im je bila da stvore jedno drugačije i bolje okruženje za život svoje i sve ostale djece i odraslih s teškoćama.

Udruga Srce prva je i jedina udruga na području grada Svetog Ivana Zeline te okolnih naselja i općine Bedenica koja okuplja djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom, kako bi im svojim djelovanjem omogućila ostvarenje njihovih potencijala, interesa i prava. Jedinstvena je po sastavu jer obuhvaća članove svih vrsta teškoća i invaliditeta, motoričkih i mentalnih smetnji, teškoća u učenju, teškoća govorno jezičnog funkcioniranja, poremećaje u ponašanju, Down sindrom, teškoće sluha, vida.

Vizija Udruge je formiranje sustava podrške u lokalnoj zajednici, koji će djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom omogućiti razvoj potencijala u svim vidovima življenja, uključujući medicinsku, socijalnu, emocionalnu i radnu dimenziju te punopravno sudjelovanje u svim aspektima života u zajednici. Članovi Udruge žive misiju promicanja i zaštite prava djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, njihovo kvalitetno i ravnopravno sudjelovanje u svim segmentima društva te direktan rad s korisnicima.

Klaudija Klanjčić