SISAK Društvo za pomoć duševnim bolesnicima i osobama s invaliditetom 'Doro' traži deset gerontodomaćica i dva osobna asistenta

Društvo 'Doro' osnovano je s temeljnim ciljem aktivnog sudjelovanja u društvenoj i individualnoj skrbi za duševne bolesnike, osobe s invaliditetom, ranjive skupine i ovisnike, i to u slučajevima rehabilitacije i integracije

 

Društvo za pomoć duševnim bolesnicima, osobama s invaliditetom, ranjivim skupinama i ovisnicima 'Doro' objavilo je natječaj za deset gerontodomaćica i dva osobna asistenta (m/ž) za osobe s invaliditetom na području Siska, u Sisačko-moslavačkoj županiji, na određeno vrijeme, radi novootvorenih poslova.

Zaposlenje gerontodomaćica obuhvaća puno radno vrijeme u prijepodnevnoj smjeni, a kod osobnih asistenata 20 sati tjedno u prijepodnevnoj smjeni, u oba slučaja bez mogućnosti smještaja, dok je naknada za prijevoz u cijelosti.

Uvjeti na radnom mjestu podrazumijevaju terenski rad.

Razina obrazovanja posloprimca kod gerontodomaćica može biti završena osnovna škola, srednja škola od tri ili četiri godine. Radno iskustvo nije važno.

U sklopu projekta 'Zaželi' pruža se pomoć osobama starije životne dobi, i to u sljedećim poslovima:

a) pomoć u pripremi pojedinih obroka  i pranje posuđa

b) pomoć u čišćenju i pospremanju stana/kuće

c) odlazak u trgovinu, nabava i doprema prehrambenih namirnica

d) plaćanje računa ili pomoć oko organiziranja financija

e) odlazak u ljekarnu, nabava i doprema lijekova i uputnica od liječnika

f) pomoć pri odlascima liječniku

g) razgovor i druženje, itd.

Kako je Projektom propisano, kandidat treba biti ženskog spola i dugoročno nezaposlena osoba, iznad 50 godina ili dugoročno nezaposlena i teško zapošljiva osoba.

Razina obrazovanja kod osobnih asistenata treba biti srednja škola od tri ili četiri godine, a radno iskustvo nije važno. Potrebno je imati vozački ispit B kategorije. Opis poslova obuhvaća pomoć i podršku osobama s invaliditetom u svakodnevnim aktivnostima kao što su osobna briga (higijena - pranje zubi, umivanje, tuširanje, kupanje, pranje kose, češljanje, rezanje noktiju itd), pomoć pri ustajanju iz kreveta i odlasku u krevet, odijevanje i svlačenje, pomoć pri obavljanju fizioloških potreba, pomoć pri hranjenju i piću; pripremanje obroka,  davanje i kontrola uzimanja lijekova i slično, pomoć pri sitnim  kućanskim poslovima (pospremanje stola, papira, knjiga, časopisa, dodavanje pomagala, pri listanju knjige, pisanju, održavanju prostorije i slično), obavljanje kupovine, pomoć pri fizičkim potrebama (transfer krevet –  kolica, pomoć pri kretanju, pomoć pri telefoniranju), obavljanje administrativnih poslova – odlazak liječniku (uputnice, doznake, recepti), odlazak u banku, poštu, dostava i podizanje razne dokumentacije, pomoć pri uspostavljanju i olakšavanju komunikacije te pratnja i pomoć  u različitim socijalnim aktivnostima.

Zainteresirani kandidati moraju poslati svoju dokumentaciju - životopis, molbu, uvjerenje o nezaposlenosti - do kraja natječaja pisanim putem na adresu: Društvo Doro, Braće Perković 10, 44000 Sisak, ili putem elektronske pošte: drustvo.doro@gmail.com. U slučaju dolaska vezano za radno mjesto gerontodomaćice treba se najaviti na broj mobitela: 0912518800, a vezano za radno mjesto osobnog asistenta na broj: 098 796543.

Natječaj je objavljen na internetskim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a rok za prijavu je do 15. srpnja.

Društvo za pomoć duševnim bolesnicima, osobama s invaliditetom, ranjivim skupinama i ovisnicima 'Doro' osnovano je u lipnju 2009. u Sisku, s temeljnim ciljem aktivnog sudjelovanja u društvenoj i individualnoj skrbi za duševne bolesnike, osobe s invaliditetom, ranjive skupine i ovisnike, i to u slučajevima rehabilitacije i integracije, odnosno svim oblicima pomoći gore navedenim osobama. Posebni cilj Društva je poticanje društvene zajednice za stvaranje materijalnih i financijskih preduvjeta  za rad i djelovanje Društva, na ekonomskim principima i prema postignutim rezultatima.

Klaudija Klanjčić