DOBRA VIJEST Grad Koprivnica izdvojio 316 tisuća kuna za udruge, uz ostale i one koje okupljaju osobe s invaliditetom

Područja sufinanciranja programa i projekata su rad s djecom i mladima, rad s hrvatskim braniteljima Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, unaprjeđenje kvalitete života osoba s invaliditetom, promicanje zdravog načina života i zaštite zdravlja, socijalna skrb i skrb o starijim osobama i zaštita potrošača

 

Na poziv gradonačelnika Mišela Jakšića, u petak  su  u Gradskoj vijećnici podijeljeni  Ugovori o dodjeli sredstava za programe i projekte u sklopu Javnog poziva za sufinanciranje programa/projekata udruga građana iz Proračuna Grada Koprivnice za 2019. godinu. Ukupna vrijednost Javnog poziva je bila 395.000 kuna, a potpisali su se ugovori za 315.800 kuna s 38 udruga građana i njihovih 70 projekata.

- Jako smo sretni zbog činjenice da smo ostvarili zadani cilja, a to je da iz godine u godinu povećamo sredstva za naše udruge. To polako i uspješno ostvarujemo - rekao je gradonačelnik Jakšić.

- Često ponavljamo da su nam udruge iz svih aspekata društvenog života jako važne jer da nemamo ljude i programe iz tih udruga, onda nam nije ni potrebna sva infrastruktura na kojoj radimo u našem gradu. Grad Koprivnica će vam i dalje biti partner u svim novim projektima, u to možete biti sigurni, te vam još jednom iz sveg srca čestitam na dosadašnjem radu - poručio je predstavnicima udruga gradonačelnik Mišel Jakšić.

Ugovore je udrugama predala zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec, uz koju su bili pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić, pročelnik Službe ureda Dario Jembrek i viša stručna suradnica za društvene djelatnosti Maja Ferlindeš.

Područja sufinanciranja programa i projekata su rad s djecom i mladima, rad s hrvatskim braniteljima Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, unaprjeđenje kvalitete života osoba s invaliditetom, promicanje zdravog načina života i zaštite zdravlja, socijalna skrb i skrb o starijim osobama i zaštita potrošača.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti