PIRAMIDA ZNANJA Edukacija ranjivih skupina, uz ostale i osoba s invaliditetom, do zaposlenja u ugostiteljstvu i turizmu

Kroz projekt će se razviti tri inovativna programa osposobljavanja, od kojih će dva biti prilagođena za osobe s invaliditetom te jedan program za voditelja ili voditeljicu osoba s invaliditetom

 

Učilište 'Piramida znanja' - ustanova za obrazovanje odraslih (Matije Gupca 68, Zabok) nositelj je projekta 'Edukacijom ranjivih skupina do zaposlenja u ugostiteljstvu i turizmu', financiranog iz Operativnog programa 'Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.' Projektom se želi povećati zapošljivost ranjivih skupina u turizmu i ugostiteljstvu.

Projekt je namijenjen nezaposlenim osobama, i to onima mlađima od 25 i starijima od 54 godine te osobama s invaliditetom, a provodi se na području Krapinsko-zagorske županije, u razdoblju od 23. travnja 2019. do 23. prosinca 2020.

Kroz projekt će se razviti tri inovativna programa osposobljavanja, od kojih će dva biti prilagođena za osobe s invaliditetom (kuhar/kuharica i sobar/sobarica) te jedan program za voditelja/voditeljicu osoba s invaliditetom. S ciljem osnaživanja stručnih i pedagoških vještina stručnjaka iz turističko-ugostiteljskog sektora, razvit će se program za usavršavanje mentora i profesora, kao i e-learning sustav za voditelja/voditeljicu osoba s invaliditetom, s ciljem osuvremenjivanja i modernizacije nastavnih procesa u obrazovanju odraslih na području Krapinsko-zagorske županije.

Iz Učilišta 'Piramida znanja' ovim putem pozivaju potencijalne korisnike na prijavu u projekt, kako bi unaprijedili svoje osobne i profesionalne kapacitete, stekli nova iskustva, znanja i kompetencije te povećali svoje mogućnosti zapošljavanja. Sve aktivnosti obuhvaćene projektom besplatne su za korisnike te su predviđeni i troškovi putovanja, kako bi se korisnicima olakšalo sudjelovanje u projektnim aktivnostima. Kontakt osoba je Katarina Ostrež - 095/902-8835.

Partneri na projektu su Krass hotel Krapinske Toplice (Toplice hotel), Salve Regina -  Marija Bistrica (Bluesun hotel Kaj) i Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Krapina. Ukupna vrijednost projekta je 1.639.868,44 kuna i u stopostotnom je iznosu financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Za više informacija o EU fondovima posjetite internetsku stranicu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije - razvoj.gov.hr ili stranicu Europskih strukturnih i investicijskih fondova www.strukturnifondovi.hr.

Projekt je sufinancirala Europska unija, iz Europskog socijalnog fonda, u okviru Operativnog programa 'Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.'

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti