UDRUGA AMPUTIRANIH GRADA ZAGREBA Inovacije u protetici, rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s amputacijom udova

Ove godine uz redovni program imamo i novinu: panel o zapošljavanju na kojem će sudjelovati poslodavac koji zapošljava osobe s invaliditetom i stručnjaci iz relevantnih institucija, kaže Ana Sršen, predsjednica Udruge amputiranih grada Zagreba

 

Udruga amputiranih Grada Zagreba i Zagrebačke županije (UAZ) s partnerom Kliničkim zavodom za rehabilitaciju i ortopedska pomagala, 23. studenog 2019. organizira, četvrti po redu, panel 'Inovacije u protetici, rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s amputacijom udova’, pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i u suradnji s Gradom Zagrebom.

Cilj događanja je objediniti struku, donosioce javnih politika i korisnike kako bi prikazali novitete u protetici i implementirali suvremena pomagala na popis ortopedskih pomagala HZZO- a, i na taj način potaknuli radnu učinkovitost osoba s amputacijom udova.

Osim predstavljanja dostignuća iz područja tehnike I tehnologije u protetici, te dokazanih prednosti visokotehnoloških pomagala; događanje obuhvaća I medicinski dio; prikaz najnovijih metoda u rehabilitaciji.

- Ove godine uz redovni program imamo i novinu: panel o zapošljavanju na kojem će sudjelovati poslodavac koji zapošljava osobe s invaliditetom i stručnjaci iz relevantnih institucija. Cilj ovog panela je odgovoriti na pitanje zašto je unatoč mjerama koje država poduzima i dalje radni potencijal osoba s invaliditetom neiskorišten - istaknula je Ana Sršen, predsjednica Udruge amputiranih grada Zagreba.

Udruga UAZ poziva osobe s amputacijom da se uključe u ovakve i slične projekte kojima je cilj ukazati na mogućnosti koje mogu ostvariti ako im se pruži prilika. Više o Udruzi na stranici www.amputirani.com.hr.

In Portal

 

Povezane vijesti