DRUŠTVO DISTROFIČARA ZAGREB Sjajan koncert u sklopu humanitarne akcije 'Vozilo koje život znači'

Koncert ima za cilj poboljšati kvalitetu života osoba oboljelih od mišićne distrofije i srodnih bolesti

 

Ove subote, 23. studenog, u društvenom domu Prečko, Društvo distrofičara Zagreb (DDZ) organiziralo je drugi koncert za prijatelje u sklopu humanitarne akcije 'Vozilo koje život znači'.

Ulaz na ovaj događaj za sve je posjetitelje bio besplatan. Unatoč tomu što je ulaz slobodan, posjetitelji su u skladu sa svojim mogućnostima mogli dati dobrovoljni prilog kako bi se kupilo novo vozilo za zagrebačko društvo distrofičara.

Publiku su zabavljali vokalna skupina DDZ pod vodstvom Paule Fabinger-Orešković  i gosti Nina Kobler, Krešimir Marmilić, Ronald Braus, Lovro Seder, Tatjana Jurjević, Jurica Popović, Dječji zbor Kikići, Genijalci s Majom Rogić, te zbor Angelus.

Ovakav glazbeni događaj koji organizira vokalno društvo distrofičara organizira se treću godinu za redom. Njihov tim broji 12 članova, od čega sedam osoba u invalidskim kolicima koji su ovisni o tuđoj pomoći.

Koncert ima za cilj poboljšati kvalitetu života osoba oboljelih od mišićne distrofije i srodnih bolesti.

Društvo distrofičara Zagreb je neprofitna organizacija osnovana 1977. godine sa socijalno-humanitarnim ciljevima u kojoj se dobrovoljno udružuju osobe oboljele od mišićne distrofije i srodnih neuromišićnih bolesti u cilju unaprjeđenja i olakšavanja života. Oni obavljaju brojne aktivnosti kao što su prijevoz članova, informativna djelatnost, pružanje podrške u ostvarivanju ciljeva neovisnog življenja, i tome slično.

Dejana Rakić

 

Povezane vijesti