LOBOR Udruga osoba s invaliditetom i djece s teškoćama 'Sveta Ana' proslavila deseti rođendan

Proteklih deset godina udrugu je održao veliki entuzijazam, zalaganje, učenje, trud i prije svega jedna velika ljubav i podrška koju pruža djeci s teškoćama u razvoju i odraslima s invaliditetom, istaknula je zamjenica župana Jasna Petek

 

U Društvenom domu u Loboru, u nedjelju 1. prosinca, održana je svečanost obilježavanja deset godina postojanja Udruge Sveta Ana koja okuplja osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju.

Udruga sveta Ana je u veljači 2009. godine osnovalo  pet roditelja djece s teškoćama u razvoju, sa željom da svakom članu omogući osobni razvoj i kvalitete koje imaju kao pojedinci te da im i u zajednici pruže jednake mogućnosti.

Deset godina uspješnog rada čestitala je i zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek, koja je istaknula da je rad udruge upoznala na njezinom samom početku – prije samog stupanja na dužnost zamjenice župana

- Proteklih šest i pol godina imala sam zadovoljstvo i priliku da taj rad upoznam još dublje i detaljnije. Sada mogu reći da je Udruga Sveta Ana rasla stepenicu po stepenicu te je postala respektabilna udruga na području Krapinsko-zagorske županije i šire. Proteklih deset godina Udrugu je održao veliki entuzijazam, zalaganje, učenje, trud i prije svega jedna velika ljubav i podrška koju pruža djeci s teškoćama u razvoju i odraslima s invaliditetom – istaknula je zamjenica župana Jasna Petek te dodala kako je Krapinsko-zagorska županija pomagala Udrugu Sveta Ana, a to će dakako činiti i dalje.

 

U programu svečanosti nastupili su članice i članovi Udruge Sveta Ana te djeca iz Osnovne škole Franje Horvata Kiša Lobor. Okupljene je pozdravila i načelnica Lobora Ljubica Jembrih, loborski župnik Tomica Božićek i predsjednica Udruge Mateja Posarić, dok je svoja iskustva u radu u Udruzi iznijela prva volonterka Mateja Svetec.

Udruga sSveta Ana danas ima više od 200 članova s područja čitave Krapinsko-zagorske županije. Proteklih su godina osmislili i proveli niz aktivnosti i programa kako bi članovi razvili svoje potencijale, družili se i doprinijeli svojoj zajednici te su kvalitetnim projektima omogućili i zapošljavanje stručne pomoći članovima. Samo u prošloj godini su u kabinetu Udruge sveta Ana za radnu terapiju provedene 1.792 terapije, 1.736 terapija u kabinetu za fizikalnu terapiju i 2.800 u logopedskom kabinetu. Održano je 112 radionica za odrasle i 56 za školarce i predškolce.

Udruga je 2016. godine dobila Plaketu Krapinsko-zagorske županije za iznimno postignuće u protekloj godini .

Anita Blažinović