DOBRA VIJEST Koprivničko-križevačkoj županiji odobreno 200 tisuća kuna za projekte koso-podiznih platformi za osobe s invaliditetom

Svaka je škola za ugradnju koso-podiznih platformi dobila po 100.000 kuna. Njima se uvelike olakšao rad te osigurala dostupnost  prostorijama na katu školskih zgrada učenicima s invaliditetom

 

Prošlog  tjedna u Županijsku upravu su pristigli rezultati Javnog poziva za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske u 2019. na području Republike Hrvatske, kojeg je raspisalo Ministarstvo hrvatskih branitelja, na koji je Koprivničko-križevačka županija prijavila projekte ugradnje koso-podiznih platformi u OŠ Mihovil Pavlek Miškina Đelekovec i OŠ 'Prof. Blaž Mađer' Novigrad Podravski.

Odlukom Ministarstva hrvatskih branitelja odobrena su sredstva za sufinanciranje gore spomenutih projekata u ukupnom iznosu od 200.000 kuna, odnosno svaka je škola za ugradnju koso-podiznih platformi dobila po 100.000 kuna.

Ugradnju pokretnih platformi, koje su postavljenje i u funkciji početkom travnja ove godine, financirala je Županija sredstvima iz proračuna, a vrijednost platforme u OŠ 'Mihovil Pavlek Miškina'  je 143.000 kuna, odnosno 151.250 kuna u OŠ 'Profesor Blaž Mađer'.

Njima se uvelike olakšao rad  te osigurala dostupnost  prostorijama na katu školskih zgrada učenicima s invaliditetom i smanjene pokretljivosti čime je Županija osigurala jednake uvjete školovanja za sve učenike u školama u Đelekovcu i Novigradu Podravskom te još jednom iskazala potporu i brigu za učenike koji su osobe s invaliditetom u kolicima.

Spomenimo kako su učenici kojima je potrebna pomoć u nastavi obuhvaćeni i višegodišnjim županijskim projektom 'Prilika za sve 3' kojim se učenicima osiguravaju pomoćnici u nastavi, a u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te prijevoznicima, osigurava se i poseban prijevoz učenika s teškoćama.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti