DOBRA VIJEST Hrvatska lutrija donirala KBC-u Zagreb 220.000 kuna za bolju zdravstvenu skrb onkoloških pacijenata

Predsjednik Uprave Lutrije Mario Musa istaknuo je da su prošle godine kroz državni proračun uplatili 100 milijuna kuna za potrebe financiranja društveno korisnih projekata

 

Posebna brojčana igra Hrvatske lutrije 'Moj prvi milijun' priskrbila je 220.000 kuna KBC-u Zagreb za nabavu novog ultrazvučnog uređaja za onkološke pacijente, izvijestili su u srijedu iz Hrvatske lutrije.  

Igra 'Moj prvi milijun' u prodaji je bila od 28. listopada do 26. prosinca 2019., a dio prihoda od igre izdvojen je u korist Klinike za onkologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb kako bi se poboljšali uvjeti svakodnevne skrbi za onkološke pacijente.

Suradnja Hrvatske lutrije i KBC-a  Zagreb zaokružena je primopredajom simboličkog čeka od 220.000 kuna ravnatelju KBC-a Zagreb dr. Anti Ćorušiću.

Predsjednik Uprave Lutrije Mario Musa istaknuo je da su prošle godine kroz državni proračun uplatili 100 milijuna kuna za potrebe financiranja društveno korisnih projekata. Podsjetio je da je Lutrija sponzorirala najznačajnije kulturne, umjetničke, sportske i humanitarne događaje, poput Sinjske alke, Vinkovačkih jeseni i Maratona lađa. Lutrija povremeno priređuje i posebne igre od kojih dio prihoda izravno izdvaja za humanitarnu svrhu, kao što je u ovom slučaju to učinila za KBC Zagreb, rekao je Musa.

Ravnatelj KBC-a Zagreb dr.  Ćorušić rekao je da se taj bolnički centar, zahvaljujući suradnji s Hrvatskom lutrijom, dobio značajna sredstva za poboljšanje uvjeta svakodnevne skrbi za onkološke pacijente. 

Hina

 

Povezane vijesti