UDRUGA UNUO Na Jarunu otvoren ugostiteljsko-edukativni centar inkluzije, prvi te vrste u svijetu

The CookBook bit će mjesto gdje će djeca i mladi socijalno osjetljivih skupina moći usavršavati svoje vještine u ugostiteljskim djelatnostima, ali i predstaviti ono što su već naučili

Vedran Habel

Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja (UNUO) svečano je otvorio na Valentinovo, u velikom šatoru na zagrebačkom Jarunu, u Jarunskoj ulici,  Centar The CookBook s ciljem obrazovanja osoba s invaliditetom i intelektualnim teškoćama te djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi za aktivno uključivanje u život zajednice te zapošljavanje u ugostiteljstvu.

UNUO je osnovan 2009. godine i od tada sustavno radi na poticanju inkluzije i deinstitucionalizaciji socijalno najosjetljivijih skupina u društvu.

Na otvorenju centra The CookBook prisutnima su se obratili Anka Slonjšak, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom, Damira Benc, ravnateljica Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom i Vedran Habel, predsjednik UNUO-a.

 

Dio opreme za Centar nabavljen je sredstvima iz nacionalnih i europskih projekata. Kuharske radne jedinice posebno su prilagođene osobama s invaliditetom.  

The CookBook bit će mjesto gdje će djeca i mladi socijalno osjetljivih skupina moći usavršavati svoje vještine u ugostiteljskim djelatnostima, ali i predstaviti ono što su već naučili.

Centar će u šatoru na Jarunu biti godinu dana, a nakon toga želi zaživjeti na dugotrajnijoj adresi.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti