CENTAR UNUO Proslavljeni kuhar David Skoko i osobe s invaliditetom kuhaju zajedno

Sredstvima prikupljenima na večeri financirat će se edukacije na koje će u centar The CookBook doći djeca i mladi iz ranjivih skupina društva iz drugih dijelova zemlje

 

David Skoko, jedan od najcjenjenijih hrvatskih kuhara, svoje će znanje i iskustvo podijeliti s korisnicima jedinstvenog ugostiteljsko-edukativnog centra inkluzije The CookBook, u četvrtak, 27. veljače s početkom u 19 sati, gdje će zajedno s osobama s invaliditetom i intelektualnim teškoćama te njihovim stalnim mentorima pripremiti gala večeru u tri slijeda.

Jelovnik svečane večere osmišljava Skoko, prvi hrvatski kuhar s emisijom na televizijskom kanalu 24Kitchen.

Sredstvima prikupljenima na večeri financirat će se edukacije na koje će u centar The CookBook doći djeca i mladi iz ranjivih skupina društva iz drugih dijelova zemlje.

Predbilježbe za dolazak na večeru primaju se putem e-adrese: udrugaunuo@gmail.com.

Da podsjetimo, Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja (UNUO) na Valentinovo, 14. veljače 2020. u velikom šatoru na zagrebačkom Jarunu, svečano je otvorila Centar The CookBook s ciljem obrazovanja osoba s invaliditetom i intelektualnim teškoćama te djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi za aktivno uključivanje u život zajednice te zapošljavanje u ugostiteljstvu. UNUO je osnovan 2009. godine i od tada sustavno radi na poticanju inkluzije i deinstitucionalizaciji socijalno najosjetljivijih skupina u društvu.

Dio opreme za Centar nabavljen je sredstvima iz nacionalnih i europskih projekata. Kuharske radne jedinice posebno su prilagođene osobama s invaliditetom.  The CookBook bit će mjesto gdje će djeca i mladi socijalno osjetljivih skupina moći usavršavati svoje vještine u ugostiteljskim djelatnostima, ali i predstaviti ono što su već naučili.

Centar će u šatoru na Jarunu biti godinu dana, a nakon toga želi zaživjeti na dugotrajnijoj adresi.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti