UDRUGA ŽENA VUKOVAR Program 'Zaželi' starima i nemoćnima pruža nužnu pomoć za vrijeme pandemije

U ovakvim kriznim vremenima pokazalo se koliko su ovakvi programi važni i značajni za lokalnu zajednicu jer su jedan dio skrbi o starijima i nemoćnima preuzele i udruge

 

Udruga žena Vukovar provodi program 'Zaželi za Vukovar'. Program 'Zaželi - program zapošljavanja žena' je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020. U Programu je zaposleno deset žena koje skrbe o 40 krajnjih korisnika na području Grada Vukovara i gradskih četvrti. Program se provodi u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb Vukovar.

U sklopu Programa 'Zaželi za Vukovar' zaposlene žene dnevno brinu o četiri korisnika. Usluge koje im pružaju u kući su: nabava namirnica i lijekova, psihološka podrška (razgovor i druženje), pratnja liječniku, čišćenje i održavanje prostora, priprema ogrijeva za zimu, održavanje okućnice i domaćinstva.

- U novonastaloj situaciji kada nas je zadesio koronavirus morali smo usluge koje pružamo našim korisnicima svesti na ono najnužnije, a to su dostava hrane i lijekova, plaćanje računa, te psihološka podrška putem telefona poštujući sve propisane mjere Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u svrhu sprječavanja širenja virusa Covid-19 - kažu iz udruge.

U ovakvim kriznim vremenima pokazalo se koliko su ovakvi programi važni i značajni za lokalnu zajednicu jer su jedan dio skrbi o starijima i nemoćnima preuzele i udruge koje provode 'Program Zaželi', a osigurana su i radna mjesta za žene budući da se njihove plaće financiraju iz sredstava iz Europskog socijalnog fonda.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti