KOPRIVNICA Gradsko društvo Crvenog križa provelo akciju prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu

Uz pomoć volontera, koji su dijelili letke s popisom namirnica koje su potrebne i prikupljali donacije sugrađana, prikupljeno je 30 kilograma raznih prehrambenih namirnica i 1.128 kuna

 

U povodu Tjedna Crvenog križa Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u subotu 9. svibnja 2020. godine organiziralo je i provelo akciju prikupljanja donacija za Socijalnu samoposlugu na Zrinskom trgu u Koprivnici.

 Uz pomoć volontera koji su dijelili letke s popisom namirnica koje su potrebne i prikupljali donacije  sugrađana, prikupljeno je 30  kilograma raznih prehrambenih namirnica i 1.128 kuna. Akcija se nastvila i u ponedjeljak 11. svibnja,  a građani se mogu akciji odazvati i u subotu 16. svibnja 2020. godine od 9 do 13 sati  i svojom donacijom omogućiti rad  Socijalne samoposluge.

Donacijom prehrambenih proizvoda akciju su podržali  gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, njegova zamjenica Melita Samoborec i pročelnik Dario Jembrek, a gradonačelnik je ujedno iskoristio priliku da svim članovima i zaposlenicima Crvenog križa čestita Svjetski dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

- Najiskrenije zahvaljujemo svima koji su podržali ovu akciju, a posebno na donacijama kojima su omogućili da i dalje nastavimo pomagati onima kojima je pomoć najpotrebnija. Ovim putem također pozivamo sve one koji žele donirati prehrambene namirnice ili higijenske potrepštine, to mogu učiniti do 15. svibnja 2020. u Kauflandu gdje se nalazi košara za prikupljanje donacija u sklopu akcije ‘Vaš dar za pravu stvar’ ili donacije mogu osobno  donijeti i u Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, Braće Radića 7 – poručili su iz Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti