KNJIGA VAM KUCA NA VRATA Djelatnice Gradske knjižnice Đurđevac dostavljaju knjige osobama s invaliditetom na kućnu adresu

Cilj ovog programa je da socijalno isključene osobe dobiju mogućnost sudjelovanja u društvenom i kulturnom životu Gradske knjižnice, dostizanje životnog standarda koji se smatra prihvatljivim u društvu u kojem žive te osiguravanje prava svakog čovjeka na čitanje i cjeloživotno učenje

 

Gradska knjižnica Đurđevac još je prošle godine pokrenula novi program pod nazivom Knjiga vam kuca na vrata, a program podrazumijeva dostavu knjiga starijim i nemoćnim osobama te osobama s invaliditetom koje bi rado čitale knjige, a nemaju mogućnost dolaska u našu knjižnicu- zato će knjiga pokucati na njihova vrata.

 Vrijedne knjižničarke električnim biciklom te s posebnim mjerama opreza i zaštite u protekla dva tjedna obišle su svoje korisnike i opskrbile ih novim knjigama.

Cilj ovog programa je da socijalno isključene osobe dobiju mogućnost sudjelovanja u društvenom i kulturnom životu Gradske knjižnice, dostizanje životnog standarda koji se smatra prihvatljivim u društvu u kojem žive te osiguravanje prava svakog čovjeka na čitanje i cjeloživotno učenje.

Valja spomenuti i suradnju s gerontodomaćicama s područja Grada Đurđevca koje također, prema željama i zahtijevima korisnika, već dostavljaju knjige u domove svojih korisnika.

Svi zainteresirani mogu se javiti, ako su u mogućnosti, osobno u knjižnicu ili na broj telefona 048/812-701 kako bi se učlanili i dogovorili periodiku posuđivanja i vraćanja knjiga.

Ova usluga je također besplatna za sve koje se za nju prijave.

    Anita Blažinović

 

Povezane vijesti