DUBROVNIK Udruge koje skrbe o starijim osobama i djeci s cerebralnom paralizom i dalje imaju pomoć Županije

Ukupna vrijednost svih ugovora je 331 tisuća kuna, a župan Dobroslavić ovom prilikom je istaknuo kako je Dubrovačko-neretvanska županija izdvojila sredstva u proračunu svjesna važnosti rada koje ove udruge obavljaju

 

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je u ponedjeljak ugovore o financiranju programa 'Pomoć u kući starijim osobama na području DNŽ' i 'Dnevni boravak za djecu s cerebralnom paralizom – Skalin po skalin'.

Ukupan iznos vrijednosti svih ugovora je 331 tisuća kuna, a potpisivanju su nazočile i zamjenica župana Žaklina Marević i pročelnica UO za društvene djelatnosti Jelena Dadić.

Ugovori su potpisani s udrugom 'Dobra' iz Metkovića, udrugom 'Otac Ante Gabrić' iz Metkovića, udrugom 'Blage ruke' iz Dubrovačkog primorja, udrugom 'Dnevni boravak, pomoć i njega u kući za starije i nemoćne osobe' iz Ploča, udrugom 'Val' s Lastova te udrugom roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom 'Dva skalina'.

Župan Dobroslavić ovom prilikom je istaknuo kako je Dubrovačko-neretvanska županija izdvojila sredstva u proračunu svjesna važnosti rada koje ove udruge obavljaju.

- Ne mogu se svi pojedinačni slučajevi pokriti institucionalno i zato je vaša uloga presudna. Želim naglasiti i kako je posao koji ste napravili tijekom ove pandemije koronavirusom bio od velike važnosti i s veseljem danas potpisujemo ove ugovore - rekao je župan Dobroslavić.

Potpisinice i potpisnik ugovora su se zahvalili Dubrovačko-neretvanskoj županiji što su i ove godine prepoznali njihov trud i doprinos.

Slavenka Mušan ispred udruge 'Dnevni boravak, pomoć i njega u kući za starije i nemoćne osobe' istaknula je kako dodjela ovih sredstava pokazuje kako je važno imati razvijenu svijest o potrebi brige za starije osobe.

- Naše udruge su vrijedne za korisnike, a Dubrovačko-neretvanska županija na čelu sa županom Dobroslavićem to prepoznaje - rekla je Mušan.

Predsjednica udruge 'Otac Ante Gabrić' Vilma Martić istaknula je kako bi bez ovih sredstava došlo u pitanje funkcioniranje udruga.

Tajnica 'Dva skalina' Anita Šetka kazale kako je kako su zbog pandemije koronavirusa gotovo potpuno zaustavljene privatne donacije zbog čega su ova sredstva još značajnija.

- Ovo su nam trenutno jedina sigurna sredstva i želim zahvaliti Županiji na tome - rekla je Šetka.

Predsjednica udruge 'Val' Annette Mufić Trojković rekla je kako su ova sredstva o izrazite važnosti, a zahvalila je Dubrovačko-neretvanskoj županiji i županu Dobroslaviću što se i inače brinu za Lastovo kao i na ostvarivanju nove brzobrodske linije Lastovo – Korčula – Dubrovnik.

Predsjednica udruge 'Dobra' Simona Pavlović također je istaknula kako je posebno u ovo vrijeme krize važno da mogu računati na sredstva koje im osigurava Županija, jednako kao što korisnici udruge računaju na njihov rad.

 

Autor: Anita Blažinović

 

 

Povezane vijesti