UDRUGA ZAMISLI Online konferencija 'Izazovi konzumiranja kulturnih sadržaja OSI, Hrvatska i EU praksa'

Ako ste se ikad pitali kako slijepe osobe odlaze u kazalište ili dvojite kako bi se kazališna predstava prilagodila onima koji ne vide, evo prilike da dođete do odgovora, kažu organizatori

Udruga Zamisli, ilustracija

Online konferencija Udruge Zamisli, ilustracija

Udruga Zamisli vas poziva da u srijedu, 21. listopada, od 11 do 13 sati sudjelujete na online konferenciji 'Izazovi konzumiranja kulturnih sadržaja OSI, Hrvatska i EU praksa' koja će se održati putem Zoom platforme.

- Ako ste se ikad pitali kako slijepe osobe odlaze u kazalište ili dvojite kako bi se kazališna predstava prilagodila onima koji ne vide, evo prilike da dođete do odgovora - kažu organizatori.

- Kultura se možda čini kao manje važna tema u svakodnevici osoba s invaliditetom, no bez uživanja kulturnih sadržaja osobe s invaliditetom ostaju uskraćene za katarzična iskustva i propitivanje vlastitog života kakvo proživljavaju svi drugi koji to čine.

Na konferenciji 'Izazovi konzumiranja kulturnih sadržaja OSI, Hrvatska i EU praksa' govorit će glumac, redatelj te slijepe i slabovidne osobe iz cijele Hrvatske. Kao osobe sa različitim profesionalnim djelovanjem u području kulture, odnosno dostupnosti kulturnih sadržaja osobama s invaliditetom, govornici će opisati svoja iskustva suočavanja s izazovima nesmetanog odlaska osobe oštećena vida u kazalište.

Nakon izlaganja, svi sudionici online konferencije moći će podijeliti svoja iskustva u raspravi kako bi zajednički donijeli zaključke o minimalnom standardu prilagodbe kazališnih sadržaja osobama oštećenog vida.

- Konferencija o pristupačnosti kulturnih sadržaja osobama s invaliditetom druga je po redu od planiranih pet. Kroz pet konferencija u sklopu projekta 'Izazovi svakodnevice osoba s invaliditetom', cilj nam je ukazati na izazove s kojima se osobe s invaliditetom susreću u svakodnevnom životu. Projekt financira Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom - kažu iz Udruge Zamisli.

Prijave za sudjelovanje otvorene su do nedjelje, 18. listopada u 16 sati. Prijave se podnose putem obrasca na poveznici  docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe1iEFCNJeZ0R_rHsdCe-GNg3t0P--CTiJ5GjhJn6bxEKSbpw/viewform.

Autor: In Portal

 

Povezane vijesti