UDRUGA ZAMISLI Online konferencija 'Aktivno sudjelovanje osoba s invaliditetom u životu zajednice, Hrvatska i EU praksa'

Aktivisti s invaliditetom ne traže izlike, nego prilike za djelovanje. Svakodnevni izazovi za njih su prilika da kreiraju bolju budućnost

Udruga Zamisli

 

Udruga za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom ZAMISLI poziva zainteresiranu  javnost na online konferenciju 'Aktivno sudjelovanje osoba s invaliditetom u životu zajednice, Hrvatska i EU praksa' koja će se održati u srijedu, 4. studenoga od 11 do 13 sati putem ZOOM platforme.

Aktivizam nije preteška stvar za ljude koji streme promjenama u društvu. Riječ je o ljudima koji pomiču svoje i tuđe granica, za dobrobit društva u cjelini. Aktivisti s invaliditetom ne traže izlike, nego prilike za djelovanje.

Svakodnevni izazovi za njih su prilika da kreiraju bolju budućnost. Sedmero izlagača ispričat će svoje aktivističke priče i nastojati potaknuti druge osobe s invaliditetom da se više uključe u civilno društvo te doprinesu boljem položaju osoba s invaliditetom u Hrvatskoj.

Nakon izlaganja svi sudionici online konferencije moći će podijeliti svoja iskustva u raspravi o tome na koji način udruge mogu još kvalitetnije zagovarati prava osoba s invaliditetom te na koji način mogu bolje surađivati sa institucijama.

Treća je to od pet konferencija koje će Udruga ZAMISLI organizirati u sklopu projekta 'Izazovi svakodnevice osoba s invaliditetom' financiranog od strane Grada Zagreba, čiji je cilj ukazati na izazove s kojima se osobe s invaliditetom svakodnevno susreću.

Prijave za sudjelovanje otvorene su do ponedjeljka, 2. studenoga u 12 sati  Prijave se podnose putem linka: docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfbvYLGwH8EL1cbC8zuAblDyf2Aq2Ud6qZq6X29TddyiPtR0g/viewform?gxids=7628,

Anita Blažinović

 

Autorica: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti