KULTURNI CENTAR TRAVNO Izložba 'Masku nosim, njome se ponosim'

Želeći i dalje održati svijest o važnosti očuvanja tradicijskog rukotvorstva, ali i potaknuti i razviti njihovu suvremenu primjenu, Posudionica i radionica narodnih nošnji  raspisala je javni poziv za izradu kreativnih zaštitnih maski

Masku nosim, njome se ponosim

 

Kulturni centar Travno upriličit će 27. studenog izložbu 'Masku nosim, njome se ponosim'.

Ponukana epidemiološkim preporukama i sveobuhvatno neizvjesnom situacijom, ove se godine Hrvatska etnoriznica, desetodnevna ljetna radionica tradicijskih tekstilnih tehnika i izrade narodnih nošnji u organizaciji Posudionice i radionice narodnih nošnji, nažalost, nije mogla održati u postojećem obliku.

Želeći i dalje održati svijest o važnosti očuvanja tradicijskog rukotvorstva, ali i potaknuti i razviti njihovu suvremenu primjenu, Posudionica je 3. kolovoza 2020. godine raspisala javni poziv za izradu kreativnih zaštitnih maski. Poziv je imao samo dva uvjeta: maska je morala biti epidemiološki funkcionalna (biti minimalno dvoslojna te pokrivati nos i usta) te je morala biti izrađena ili ukrašena nekom od tradicijskih tekstilnih tehnika.

Na poziv se odazvalo 30 natjecatelja čije radove možete vidjeti na izložbi do 27.studenoga 2020. radnim danima od 10 do 19 sati (Foaje Kulturnog centra Travno, B.Magovca 17, Zagreb).

Božica Ravlić


Autorica: Božica Ravlić

 

Povezane vijesti