74. ROĐENDAN Obilježavanje Dana ustanove URIHO i Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

URIHO zapošljava više od 500 djelatnika od čega 60 posto čine osobe s invaliditetom. U ovo pandemijsko razdoblje naša proizvodnja okrenula se izradi svih vrsta pamučnih perivih maski. Za postignute uspjehe u radu ustanovi je dodijeljena i Medalja grada Zagreba za izniman doprinos u sprečavanju i suzbijanju širenja epidemije

Uriho, konfekcija

 

Ustanova URIHO u srijedu, 2. prosinca, obilježava 74 godine postojanja te je najstarija zaštitna radionica u ovom dijelu Europe. Svoj rođendan, kao i Međunarodni dan osoba s invaliditetom URIHO će ove  godine obilježiti online, sukladno epidemiološkim preporukama.

Na sam dan obilježavanja, 2. prosinca URIHO organizira online Okrugli stol na temu 'COVID-19 i osobe s invaliditetom' na kojem će, osim stručnih radnika URIHO-ve Službe za rehabilitaciju, sudjelovati i predstavnici Centra za profesionalnu rehabilitaciju Zagreb, Grada Zagreba kao i pojedinih udruga osoba s invaliditetom koji će se uključivati putem zoom-a s različitih lokacija. Okrugli stol počinje u 14 sati, a moći će se direktno pratiti putem Facebook stranice In Portala.

Video čestitku našeg osnivača, grada Zagreba te poznatih osoba iz javnog života, Marka Škugora i Adama Končića, kao i ostale sadržaje moći ćete također pratiti na stranicama In Portala, prvog news portala za osobe s invaliditetom.

Čestitku povodom URIHO-vog rođendana uputit će i gradonačelnik grada Zagreba, Milan Bandić, Uriho, maskepročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Romana Galić te njezina zamjenica, Marinka Bakula Anđelić.

- URIHO zapošljava više od 500 djelatnika od čega  60 posto čine osobe s invaliditetom. U ovo pandemijsko razdoblje naša proizvodnja okrenula se izradi svih vrsta pamučnih perivih maski. Za postignute uspjehe u radu ustanovi je dodijeljena i Medalja grada Zagreba za izniman doprinos u sprečavanju i suzbijanju širenja epidemije uzrokovane virusom SARS-CoV-2, uzročnikom bolesti COVID-19.

U našem pogonu Konfekcije i nadalje svakodnevno nastaju nove količine pamučnih perivih maski, nošenje kojih je preporučila i Svjetska zdravstvena organizacija.

Kupce naših proizvoda pozivamo da nas posjete u  dućanima u gradu Zagrebu. Povodom našeg rođendana 2. i 3. prosinca odobravamo 10 posto popusta na svu robu iz vlastite proizvodnje, a svaki kupac dobiti će i prigodan poklon.  Dućani se nalaze u Držićevoj 1, Derenčinovoj 25, Gajevoj 4 te Ilici 103. - poručili su iz URIHO - a.

Ustanova će i ove godine dodijeliti priznanja i povelje zaslužnim pojedincima, poslovnim partnerima i institucijama.

Povelju 'Ivančica', priznanje koje ustanova dodjeljuje zaslužnim institucijama i osobama koje na različite načine doprinose i sudjeluju u  promicanju  djelatnosti profesionalne rehabilitacije i zapošljavanja osoba s invaliditetom ove godine tako dobiva posmrtno Manda Knežević, bivša ministrica u tadašnjem Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Vesna Bedeković i naš poznati pjevač, Marko Škugor.

Priznanja za poslovnu suradnju  redom dobivaju Vidra-trgovina d.o.o., Avorato d.o.o., Intergrafika - TTŽ d.o.o., Kom-trade d.o.o., Mastex d.o.o.,Vascom d.o.o.,Manateks d.o.o., Pleglas d.o.o., KAUFLAND, Gradska ljekarna  Zagreb, SVILAN d.o., PEVEX, Grafički zavod Hrvatske d.o.o., Dom zdravlja  Zagreb - Zapad, C.B. PRINT d.o.o. i Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Svakako su priznanja zaslužili i sudionici URIHO-ve kampanje 'Volim Zagreb', a oni su Frano Ridjan, Adam Končić, Sara Škugor, Ivan Katanušić, Riana Petanjek, Zdravko Škender, Vlado Kalember, Ana Rucner i Vlado Matijević Jaran.

URIHO ne zaboravlja ni one koji su svojim dugogodišnjim radom doprinijeli reputaciji ustanove, svoje drage umirovljenike, a ove godine priznanja dobivaju Dragomir Marković, Božica Bednjanec, Ksenija Vrinjanin, Zvonko Jergović, Petar Adamović, Biserka Paušić, Božidar Herceg, Branka Đulvat, Stanka Marinović, Josip Oršić, Lidija Musija, Snježana Kos, Gordana Grujić, Branka Žitković, Pepica Grgić, Marijana Drobila, Bernarda Filipčić, Gordana Osmanović, Božena Peček, Vukoje Božna i Mira Blagus.

Anita Blažinović

 

Autorica: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti