VEDRAN HABEL Online kulinarska avantura namijenjena i osobama s invaliditetom

Iza nas je vrlo izazovan i zahtjevan period, period u kojemu smo se morali prilagođavati, učiti nove stvari, pokušati prihvatiti novu situaciju kako bismo mogli zaštititi one najranjivije, a to su osobe u nepovoljnom položaju  kojima je ova godina bila izrazito izazovna, ističu iz Udruge UNUO te UOSI SMŽ

Vedran Habel, kulinarska radionica

 

Vedran Habel, profesionalni kuhar koji je svoju karijeru posvetio osnaživanju osoba u nepovoljnom položaju uz podršku svoje Udruge UNUO, osnovane s ciljem edukacije osoba s invaliditetom u ugostiteljstvu te partnerske Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, neprofitne organizacije koja svoj rad usmjerava prema stvaranju boljih uvjeta za život osoba s invaliditetom, započeo je online kulinarsku avanturu pod nazivom 'Ne zaboravimo stečene vještine i nadogradimo nove'.

Kuharske radionice se održavaju svake subote od 10:20 sati putem aplikacije ZOOM, a usmjerene su osposobljavanju osoba u nepovoljnom položaju te svladavanju različitih izazova koji su pred njih postavljeni, kako njih, tako i njihovih obitelji.

Osim što polaznici stječu osnovne vještine kuhanja, podrška je također usmjerena članovima njihovih obitelji ili skrbnicima koji Vedranu tijekom radionica mogu postavljati pitanja. Osim kuhanja, sudionike očekuju i vrijedne nagrade. Dodjeljuju se dvije nagrade tjedno, jedna za Vedran Habel, kulinarska radionicanajbolje skuhano jelo na radionici, a drugu nagradu sudionici mogu osvojiti ako pošalju recept kojeg će njihova komisija izabrati te kojeg će cijela Hrvatska kuhati sljedeću radionicu. Nagrade su kuharice Udruge UNUO.

- Iza nas je vrlo izazovan i zahtjevan period, period u kojemu smo se morali prilagođavati, učiti nove stvari, pokušati prihvatiti novu situaciju kako bismo mogli zaštititi one najranjivije, a to su osobe u nepovoljnom položaju  kojima je ova godina bila izrazito izazovna – ističu iz Udruge UNUO te UOSI SMŽ.

- Usudit ćemo se reći da dolazi onaj najljepši period u godini, blagdani! Pa koliko god situacija bila teška i izazovna, mi smo potpuno sigurni da ju možemo učiniti malo lakšom, malo ljepšom, malo boljom i iskoristiti sve loše za nešto dobro!
Ako imate bilo kojeg zainteresiranog sudionika ili ako se i vi sami želite prijavili i želite biti podrška svome djetetu da se osamostali, da nauči nešto novo, da se zabavi te kvalitetno upotpuni svoje slobodno vrijeme - priključite nam se! Ako nas želite podržati ili poduprijeti našu priču donacijom, svojim znanjem, idejama, dijeljenjem naše priče te tako uljepšati nečije blagdane, kontaktirajte nas – poručuju organizatori.

Svi sudionici mogu se prijaviti putem sljedećeg linka; docs.google.com/forms/d/1Ej2pzyU17doHehAz7Lsw63Lw2JQR1gnrY-Xes47x-RQ/edit?gxids=7628.

Nakon prijave, zaprimit ćete mail sa svim ostalim potrebnim informacijama o samoj radionici.

Imate li pitanja, možete ih uputiti upravo na mail unuo.uosismz@gmail.com.

Božica Ravlić


Autorica: Božica Ravlić

 

Povezane vijesti