SAMOBOR Uskrsnice za osobe s invaliditetom, nezaposlene hrvatske branitelje i umirovljenike

To je još jedna u nizu socijalnih mjera kojima se nastoji osigurati bolji životni standard za sve građane i potvrditi teza kako je Samobor grad po mjeri čovjeka. Iznos uskrsnice ovisi o primanjima i socijalnom statusu

Umirovljenica drži uskrsna jaja, ilustracija.

 

Grad Samobor osigurava isplatu uskrsnica i za osobe s invaliditetom i za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata.

To je još jedna u nizu socijalnih mjera kojima se nastoji osigurati bolji životni standard za sve građane i potvrditi teza kako je Samobor grad po mjeri čovjeka. Iznos uskrsnice ovisi o primanjima i socijalnom statusu, a iznosi 200 , 300 ili 500 kuna.

- Ovim putem obavještavamo umirovljenike, osobe s invaliditetom i nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata s prebivalištem na području grada Samobora, koji imaju mirovinska i druga primanja do 2.000 kuna, kako pravo na isplatu uskrsnice ostvaruju svi oni koji su već ranije predali dokumentaciju za isplatu božićnice, a i dalje udovoljavaju propisanim kriterijima - poručili su iz Grada Samobora.

Oni koji nisu predali dokumentaciju za isplatu božićnica, mogu predati ispunjeni Obrazac za prijavu u evidenciju u terminu od 12. veljače do 3. ožujka 2021. godine.

Obrazac se predaje na porti Gradske uprave (Trg kralja Tomislava 5, 10 430 Samobor), a osim na porti može se preuzeti i na Samobor.hr.

Uz popunjeni obrazac obavezno je priložiti sljedeće:

- presliku važeće osobne iskaznice;

- odrezak mirovine za mjesec siječanj ili veljaču 2021. godine (odnosi se na umirovljenike);

- presliku rješenja kojim se dokazuje kako je osobi utvrđeno postojanje ukupno priznatog invaliditeta od 80 posto na više;

- presliku rješenja/potvrde kojim se potvrđuje kako osoba ima status hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata s minimalno 100 dana sudjelovanja u borbenom sektoru.

Isplata uskrsnica vršit će se u poslovnici FINE u Samoboru, u razdoblju od 8. ožujka do 3. travnja 2021. godine.

Ispunjen i potpisan obrazac, uz svu obaveznu prateću dokumentaciju, također je moguće skenirati i poslati na email adresu uskrsnice@samobor.hr.

- Molimo umirovljenike na pridržavanje navedenih rokova jer njihovim istekom prestaje mogućnost kasnije prijave i samim time pravo na isplatu potpore kojom našim umirovljenicima želimo uljepšati predstojeće uskrsne blagdane - napominju iz Grada Samobora.

Sve dodatne informacije možete dobiti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Samobora na broj telefona: 01 3378 132.

Anita Blažinović

 

Autorica: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti