VIDOVCI Društvo multiple skleroze Požege traži osobnog asistenta

Razina obrazovanja posloprimca treba biti završena osnovna škola uz položen tečaj za njegovatelja, srednja škola od tri ili četiri godine. Radno iskustvo nije važno. Potrebno je imati vozačku dozvolu B kategorije

Muškarac u kolicima i asistentica, ilustracija.

 

Društvo multiple skleroze Požege objavilo je natječaj za osobnog/u asistenta/icu za pružanje pomoći osobi s invaliditetom u Vidovcima, koje se nalazi u Požeško-slavonskoj županiji, na određeno, radi zamjene.

Zaposlenje obuhvaća fleksibilno radno vrijeme od 20 sati tjedno, u prijepodnevnoj smjeni, u dogovoru s korisnikom usluge asistencije, bez mogućnosti smještaja, dok se naknada za prijevoz isplaćuje u cijelosti.

Razina obrazovanja posloprimca treba biti završena osnovna škola uz položen tečaj za njegovatelja, srednja škola od tri ili četiri godine. Radno iskustvo nije važno. Potrebno je imati vozačku dozvolu B kategorije.

Uglavnom, uvjeti za prijavu su: završena trogodišnja ili četverogodišnja srednja škola ili završena osnovna škola i položen tečaj za njegovatelja, vozačka dozvola B kategorije, senzibilizacija za rad s osobama s invaliditetom, spremnost na učenje i timski rad.

Osobni asistent je osoba koja osobi s invaliditetom pruža osobnu, potpuno individualiziranu podršku. Osobna asistencija podrazumijeva mogućnost osoba s invaliditetom da kompenziraju svoj invaliditet kroz delegiranje zadataka svom osobnom asistentu.

Opis poslova obuhvaća pružanje usluge osobne asistencije muškoj osobi s invaliditetom u poslovima koje ne mogu obavljati samostalno: podrška u transferu, olakšavanje komunikacije, pružanje pomoći kod osobne higijene, podrška u kućanskim poslovima, kuhanju obroka, pospremanju, pružanje pratnje i podrške u socijalnim aktivnostima (odlascima u kafić, kino, kupovinu, aktivnosti udruge), pružanje podrške u aktivnostima svakodnevnog života ovisno o potrebi korisnika.

Natječaj je objavljen na internetskim stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a rok za prijavu je 8. ožujak.

Zainteresirani mogu osobno doći na adresu poslodavca: Društvo multiple skleroze Požege, Matije Gupca 6, Požega, uz prethodnu najavu na mobitel pozivni broj: 099/272-6250.

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti