SAVEZ DODIR Krajnje je vrijeme da pomognemo gluhoslijepoj osobi Petri Rundek

Usprkos gluhosljepoći, Petra je uvijek bila borac te je završila fakultet i danas radi u dječjem vrtiću kao edukacijski rehabilitator, a u Savezu Dodir aktivna je i na čelu Foruma gluhoslijepih žena

Petra Rundek

 

Petra Rundek je gluhoslijepa osoba, s istovremenim oštećenjem sluha i vida, koji je značajno ugrožen glaukomom te je nakon nekoliko neuspjelih zahvata u Hrvatskoj konačno dobila dugo očekivanu priliku da ipak spasi ostatke svoga vida - operacijom u bolnici Moorfields Eye Hospital u Londonu, objavio je Hrvatski savez gluhoslijepih osoba Dodir.

Ova bi operacija zaustavila daljnu progresiju bolesti, što bi znatno poboljšalo kvalitetu Petrinog poslovnog i privatnog života. Usprkos gluhosljepoći, Petra je uvijek bila borac te je završila fakultet i danas radi u dječjem vrtiću kao edukacijski rehabilitator, a u Savezu Dodir aktivna je i na čelu Foruma gluhoslijepih žena.

Zbog neizvjesnog razvoja epidemije, bolnica Moorfields Eye Hospital tek je prije koji dan dala potvrdu službenog termina za početak liječničkog postupka, koji je zakazan već za 9. lipnja, a zbog pravila samoizolacije Velike Britanije, Petra već prekosutra mora letjeti za London!

Ovisno o postoperativnim tretmanima i liječenju, Petrin će boravak u Londonu trajati oko dva mjeseca, što značajno podiže brojke u troškovniku, a većinu toga Petra mora samostalno financirati.

Dok će Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZZO) pokriti samo jedan dio troškova liječenja, Petra i njezina obitelj moraju prikupiti čak 110 tisuća kuna da se pokriju covid testovi, prijevodi nalaza, smještaj, prehrana, postoperativni pregledi i lijekovi, te avionske karte za Petru i njenu pratnju (koja će se morati izmjenjivati za vrijeme boravka u Londonu).

Petrin muž Nikola Rundek, također član Saveza Dodir, pokrenuo je stoga ovu humanitarnu akciju pod nazivom ‘Petrino liječenje u Londonu’, koja je prijavljena i prihvaćena u Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u Zagrebu.

- Molimo sve koji mogu, da se priključe ovoj akciji, na bilo koji način! Svaka i najskromnija donacija bit će značajan doprinos kada se svi zajedno udružimo, a pomoći možete i širenjem informacija i pozivanjem svojih prijatelja, poznanika i suradnika da se također uključe - poručuju iz Saveza Dodir.

PODACI ZA UPLATU:

Nikola Rundek

IBAN račun: HR4923400093113381769

Privredna banka Zagreb

Model: 99

Opis plaćanja: Petrino liječenje u Londonu

 

In Portal

 

Povezane vijesti