INTERVJU, KAUFLAND Ustanova URIHO je ozbiljna organizacija koja može biti dobar dugoročni partner

Za suradnju s ustanovom URIHO odlučili smo se jer je nam je uz naše zaposlenika i kupce, dobrobit zajednice visoko na ljestvici prioriteta. Djelatnost URIHO-a uključuje profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom te je važna za cjelokupno društvo, kazali su iz Kauflanda

Unutrašnjost Kaufland trgovačkog centra, ilustracija.

 

Obveznici kvotnog zapošljavanja su poslodavci koji zapošljavaju najmanje 20 radnika osim predstavništava stranih osoba, stranih diplomatskih i konzularnih predstavništava, integrativnih i zaštitnih radionica, poslodavaca u sektoru proizvodnje tekstila, odjeće, kože, drva i namještaja te novoosnovanih poslodavaca u vremenu uvođenja u rad. Obveza kvotnog zapošljavanja može se ispuniti zapošljavanjem osoba s invaliditetom, korištenjem zamjenske kvote, plaćanjem novčane naknade radi nezapošljavanja osoba s invaliditetom i kombinacijom navedenih načina. U narednom periodu predstavit ćemo vam tvrtke  koje surađuju s ustanovom URIHO i tako ispunjavaju zamjensku kvotu. Ovaj put smo se zaputili u Kaufland Hrvatska i odgovore dobili od Ive Čabraja iz Korporativnih komunikacija ove tvrtke.

Kao obveznici kvotnog zapošljavanja recite mi zašto ste odabrali baš suradnju s ustanovom URIHO?

- Za suradnju s ustanovom URIHO odlučili smo se jer je nam je uz naše zaposlenika i kupce, dobrobit zajednice visoko na ljestvici prioriteta. Djelatnost URIHO-a uključuje profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom te je važna za cjelokupno društvo i upravo zbog toga odlučili smo podržati ustanovu kroz suradnju. U URIHO-u smo prepoznali ozbiljnu organizaciju koja može biti dobar dugoročni partner.

Koje proizvode vam URIHO isporučuje i kako ste zadovoljni proizvodima koje većinski rade osobe s invaliditetom? Koliko dugo surađujete s URIHO-m?

- Ustanova URIHO isporučuje nam platnene vrećice čijom smo kvalitetom zbilja zadovoljni. Surađujemo više od godinu dana.

Predstavite nam ukratko društveno odgovorno poslovanje vaše tvrtke i što sve činite za boljitak potrebitih u zajednici?

- Društveno odgovorno djelovanje jedna je od strateških sastavnica poslovanja Kauflanda. U samom fokusu našeg djelovanja su djeca, zdravlje i okoliš te se uglavnom usmjeravamo na projekte koji podižu svijest i donose stvarne promjene na jednom od ta tri polja.

Već petu godinu zaredom provodimo projekt 'Kaufland škola voća i povrća' kroz koji osnovnim školama svaki tjedan doniramo svježe voće i povrće, a ove godine uključili smo i sve osnovnoškolske ustanove s redovitim i posebnim programima za djecu s teškoćama u razvoju koje su se svojim video uratkom prijavile na natjecanje. Osim toga, petu smo godinu za redom glavni sponzor UNICEF-ove utrke Mliječna staza koja ove godine stavlja u fokus djecu s teškoćama. Naši zaposlenici kroz godine su skupili mnogo kilometara mogućnosti na Mliječnoj stazi, a rado sudjeluju i u korporativnom volontiranju koje organiziramo pod nazivom Zeleni dan te čiste zelene površine u cijeloj Hrvatskoj.

Kaufland je stabilan i pouzdan poslodavac, a zaposlenici su temelj poduzeća i uspjeh zahvaljuje upravo njima. Njihov angažman doveo je naše čitavo poduzeće do uspjeha pa tako i do dinamičnog širenja naše mreže trgovina, a pri izgradnji novih trgovina također veliku pažnju posvećujemo zaštiti okoliša. Tako primjerice ugrađujemo sustav za održivo gospodarenje otpadom, koristimo otpadnu energiju za grijanje, a u trgovine je ugrađen i sustav za nazor potrošnje struje i vode.

Podržavate li zapošljavanje osoba s invaliditetom i koja bi bila vaša poruka u tom smjeru?

- Naši zaposlenici naša su snaga, a naše obvezujuće obećanje je pravedno, dinamično i učinkovito rukovođenje koje osigurava našim zaposlenicima profesionalni rast i razvoj. Dvadeset godina uspješnog poslovanja je iza nas, a uspjeh zahvaljujemo našim zaposlenicima, kupcima i poslovnim partnerima. Nastavljamo s ulaganjem u zaposlenike i stvaranjem još boljih uvjeta za rad, učenje i razvoj uz razne dodatne mogućnosti i pogodnosti. Drago nam je što podržavamo zapošljavanje osoba s invaliditetom putem kooperacija kao što su gore opisane platnene vrećice.

 

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti