Predstavljena knjiga ''Rundek, između: Knjiga o pjesmama''

Knjiga o pjesmama’ nudi priliku upoznati glazbenika i putnika Darka Rundeka iz drugog kuta gledanja, otkrivajući njegov intimni svijet, pjesme i ljude koje je susretao na svom putu, istaknuto je na predstavljanju

Knjiga Ante Perkovića "Rundek, između: Knjiga o pjesmama " o hrvatskom rock glazbeniku Darku Rundeku predstavljena je u dubrovačkoj knjižnici "Grad".
Riječ je o netipičnoj biografiji o netipičnom glazbeniku, Darku Rundeku, istakao je, uz, ostalo, Perković.

Predstavljanje je započelo tonskim zapisom, u kojem su mnogi Rundekovi suradnici i prijatelji iznijeli svoja mišljenja i promišljanja o Rundeku, zagrebačkom rock bendu 'Haustoru', i tom razdoblju hrvatske glazbene povijesti.

’Knjiga o pjesmama’ nudi priliku upoznati glazbenika i putnika Darka Rundeka iz drugog kuta gledanja, otkrivajući njegov intimni svijet, pjesme i ljude koje je susretao na svom putu, istaknuto je na predstavljanju.

Perković je, radeći na knjizi ,povremeno mailom slao pitanja, a Rundek odgovarao na način za koji se nadao da će ga inspirirati da se o tome raspiše. Ti su Rundekovi odgovori završili u knjizi pa ona ima i autobiografskih elemenata.

Nakladnik knjige je MenART.

Darko Rundek (Zagreb, 1956.) glazbenu karijeru je počeo 70-tih kao pjevač i gitarist, a kasnije i kao autor i skladatelj u zagrebačkom bendu Haustor. U to je vrijeme završio režiju na zagrebačkoj Akademiji za dramsku umjetnost i režirao nekoliko kazališnih i radio drama.

Godine 1991. odlazi u Pariz gdje uglavnom radi glazbu za kazališne drame, a 1997. godine izdaje svoj prvi solo album "Apokalipso" na kojem je sudjelovalo 30-tak glazbenika. Poslije drugog albuma ("U Širokom Svijetu"), u Francuskoj počinje raditi i snimati "Ruke" s nekoliko glazbenika što je kasnije rezultiralo projektom Rundek Cargo Orkestar.

Ante Perković, hrvatski novinar, publicist, rock-kritičar i glazbenik, do sada je objavio četiri knjige: biografiju sastava Pips Chips & Videoclips "Dugi vikend u zemlji čudesa", dvije zbirke tekstova (kolumni Slijepi putnik i blogova 365) i vodič kroz rodni grad "Volite li Zadar?".

Hina

Foto: PIXSELL