GALBANUM Besplatne radionice za osobe s invaliditetom usmjerene na turizam i ugostiteljstvo

Opći cilj projekta je povećanje zapošljivosti ranjivih skupina kroz obrazovanje i stručno usavršavanje s ciljem integracije na tržište rada u sektoru turizma i ugostiteljstva

Oprema za masažu, ilustracija.

 

Ustanove za obrazovanje odraslih Galbanum nositelj je projekta 'Da, možemo i mi!' koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Svrha projekta je doprinijeti rješavanju ključnih problema nekonkurentnosti nezaposlenih osoba s invaliditetom pri zapošljavanju u wellness dijelu sektora turizma i ugostiteljstva.

Učilište Galbanum zajedno s partnerom Udrugom slijepih Zagreb organizira besplatne radionice s ciljem razvoja socijalnih vještina i provoditi će profesionalno savjetovanje osoba s invaliditetom. Za pohađanje radionica nije potrebno predznanje već samo volja za učenjem i upoznavanjem kroz zajednička druženja.

Provedba radionica odvija se u periodu od srpnja 2022. godine i nastavlja se do kraja srpnja 2023. godine. U tom periodu radionice održavaju u terminu prema dogovoru, a mogu doći i u prostore vaših udruga. Po potrebi radionice mogu održati i online.

Teme radionica su sljedeće:

- grupne radionice s ciljem razvijanja komunikacijskih, socijalnih, kognitivnih i funkcionalnih vještina (javno nastupanje, aktivno slušanje, pregovaračke vještine, briga o drugima, kreativno mišljenje, rješavanje problema, donošenje odluka i planiranje, organizacijske vještine);

- individualna procjena mogućnosti i potencijala (upoznavanje sa kanalima i metodama traženja posla, podrška, motivacija);

- individualno profesionalno usmjeravanje;

- provedba Kluba zapošljavanja.

Uz navedene radionice, Učilište Galbanum organizira i provodi nastavu za osposobljavanje osoba s invaliditetom za dva programa:

- Wellness savjetnik za prehranu i ljekovito bilje;

- Wellness maser refleksnih zona stopala.

Predviđeno trajanje svakog programa je 140 školskih sati (uključujući teorijska predavanja, vježbe s mentorima, samostalni rad). Nastava se može održati i online.

Od dokumentacije za ulazak u projekt treba donijeti Rješenje o tjelesnom oštećenju i Potvrdu sa Hrvatskog zavoda za zapošljavanje da si nezaposlen/a, koja se lako dobije kad se prijavite na Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Nakon završetka programa polaznici dobivaju diplomu Ustanove za obrazovanje odraslih Galbanum. Temeljem stečenih znanja i vještina polaznici će se moći zaposliti u sektoru turizma u području wellnessa ili u biljnim drogerijama.

Više doznajte ovdje, a za dodatne informacije možete kontaktirati voditelja projekta Marija Čubrića na email info@galbanum.hr.

 

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti