MITING U ZAGREBU Sobočan, Presečan i PAK Uspon ukupni pobjednici Paraatletske lige 2022.

Osnovni cilj Paraatletske lige bio je povećanja broja paraatletskih natjecanja u tijeku jedne natjecateljske sezone, ali i podizanje svijesti o važnosti bavljenja tjelesnom aktivnošću kod sportaša s invaliditetom i teškoćama u razvoju

PAK Uspon

 

U atletskoj dvorani na Velesajmu održan je Zagrebački dvoranski miting, ujedno i završno kolo Paraatletske lige 2022. koja se provodi uz sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta.

Pobjednica Paraatletske lige 2022. u kategoriji seniorki je Nataša Sobočan iz velikogoričkog PAK Uspona sa 20 bodova.

Njezina pobjeda ne čudi s obzirom da je bila u vodstvu od prvog kola Lige. Drugo mjesto pripalo je Ivani Purkić (AKOSI Vinkovci) s osvojenih 18 bodova, dok je treća bila Petra Štruklec (AKOSI Agram) sa 16 bodova.

U seniorskoj konkurenciji slavio je Marijan Presečan (AKOSI Agram) sa 22 boda. Drugi je bio Deni Černi (AKI -Otos-GP) sa 20 bodova, dok je treće mjesto zauzeo Marin Županović (AKOSI Vinkovci) sa 18 bodova.

U juniorskoj konkurenciji slavili su Denia Novosel (AKOSI Medulina), te Borna Odobašić (PAK Marsonia).

Novosel je pobijedila s pet bodova, druga je bila Miriam Salopek (AKOSI Agram) s bodom manje, dok je treću poziciju zauzela Laura Bošnjak (AK Srce) sa 3 boda.

U juniorskoj konkurenciji Odobašić je bio prvi sa 15 bodova. Drugoplasirani Massimo Iveta (AK Spektar) je imao 13, dok je treće mjesto pripalo Željku Koščaleku (AK Srce) s osvojenih 5 bodova.

Uvjerljiva pobjeda u konkurenciji klubova pripala je Para atletskom klubu Uspon iz Velike Gorice koji je prikupio 160 bodova.

Uspon je, kao i najuspješnija seniorka, vodio u ukupnom poretku još od prvog kola Lige.

Drugoplasirani je Spektar atletski klub za osobe s invaliditetom iz Pule sa 123 boda, a trećeplasirani Atletski klub osoba s invaliditetom Agram iz Zagreba s prikupljenih 111 bodova.

Paraatletska liga 2022 u četiri je kola okupila 83 paraatletičarke i paraatletičara iz 12 klubova na natjecanjima u Vinkovcima, Varaždinu i Zagrebu.

Osnovni cilj Paraatletske lige bio je povećanja broja paraatletskih natjecanja u tijeku jedne natjecateljske sezone, ali i podizanje svijesti o važnosti bavljenja tjelesnom aktivnošću kod sportaša s invaliditetom i teškoćama u razvoju, kao i privlačenje novoregistriranih osoba s invaliditetom i/ili teškoćama u razvoju mlađe uzrasne dobi u atletiku.

POREDAK KLUBOVA

Uspon    160 bodova
Spektar   123
Agram    111
Odisej      82
Srce         55…

POREDAK SENIORKI

Nataša Sobočan  20
Ivana Purkić       18
Petra Štruklec     16
Renata Celjak     15
Jelena Vuković   14

POREDAK SENIORA

Marijan Presečan   22
Deni Černi             20
Marin Županović   18
Erik Fabian Kaurin 17
Matija Sloup           16

Denis Lugarić

 

Povezane vijesti