DJEČJI FOTOSALON Osnovne škole u foto-lovu na otpad i vrijedne nagrade

Ulovite vašim objektivima otpad koji nije smeće, nego otpad koji i dalje ima svoju svrhu ili mu je netko osmislio novu. To mogu biti i stari predmeti koje nitko više ne koristi, a koji se često potpuno funkcionalni mogu naći odbačeni na smeću, jer su zamijenjeni nečim novim, modernijim, poručuju organizatori

Dječji fotosalon

 

Centar za kulturu i informacije Maksimir i Muzej grada Zagreba pozivaju sve zagrebačke osnovne škole da se i ove 2022. godine priključe u projektu Dječji Fotosalon (poznat još kao Fotografija i mladi).

Projekt Dječji Fotosalon u partnerstvu Muzeja grada Zagreba i Centra za kulturu i informacije Maksimir održava se od 2010. i svake godine okuplja veliki broj osnovnih škola sudionica.

Ovogodišnja tema je - otpad. 

Što je sve otpad? Da li je otpad svaki odbačeni predmet ili ambalaža koju uklanjamo da bi došli do 'onog glavnog'? Gdje se otpad baca? Da li se odbačeni predmeti opet mogu upotrijebiti tako da im osmislimo novu funkciju ili jednom odbačen predmet zauvijek postaje otpad? Da li se od odbačenih materijala mogu ponovno raditi drugi novi predmeti? Koji su to materijali koji se mogu koristiti opet, i opet, i opet? Da li otpad ugrožava biljke i životinje? Što možemo uraditi da to spriječimo? Odgovornim ponašanjem i brigom o otpadu i njegovoj prenamjeni, pomažemo u očuvanju životnih ciklusa kojih smo i mi ljudi sastavni dio!

- Pozivamo zagrebačke osnovne škole da uzmu fotoaparat ili mobitel i krenu u 'lov' na otpad koji je dobio novi život! Ulovite vašim objektivima otpad koji nije smeće, nego otpad koji i dalje ima svoju svrhu ili mu je netko osmislio novu. To mogu biti i stari predmeti koje nitko više ne koristi, a koji se često potpuno funkcionalni mogu naći odbačeni na smeću, jer su zamijenjeni nečim novim, modernijim - poručuju organizatori.

Propozicije natječaja potražite na linku https://www.mojmaksimir.com/content/dje%C4%8Dji-fotosalon-2022-poziv-na-suradnju.

Učeničke fotografije bit će izložene na izložbi u prostoru Muzeja grada Zagreba i moći će se razgledati od 17. - 21. 1. 2022., a rok za slanje poštom ili dostavu printeva dječjih fotografija u Centar za kulturu i informacije Maksimir (Švarcova 18) je 2.prosinca 2022.

Tomislav Vuković