PROJEKT PONOS Pučko otvoreno učilište Obrazuje Nezaposlene OSobe s invaliditetom

Nezaposlene osobe s invaliditetom će u okviru EU projekta PONOS imati priliku besplatno pohađati tri verificirana programa osposobljavanja za zanimanja kuhar/ica, slastičar/ka i konobar/ica

Polaznici, zajednička fotografija.

 

Pučko otvoreno učilište Zagreb zadnjih godinu dana uspješno provodi EU projekt PONOS - Pučko otvoreno učilište Obrazuje Nezaposlene OSobe s invaliditetom (Broj Ugovora: UP.02.2.2.17.0031), u okviru kojeg osnažuju nezaposlene osobe s invaliditetom s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije, s ciljem poboljšanja njihove zapošljivosti i integracije na tržište rada. 

Nezaposlene osobe s invaliditetom će u okviru EU projekta PONOS imati priliku besplatno pohađati tri verificirana programa osposobljavanja za zanimanja kuhar/ica, slastičar/ka i konobar/ica.

- Jako smo ponosni što se u okviru EU projekta PONOS do sada upisalo više od 30 osoba s invaliditetom, koje uspješno pohađaju upisane programe - kažu iz Pučkog otvorenog učilišta Zagreb.

Uz spomenute verificirane programe osposobljavanja, osobe s invaliditetom mogu pohađati i neformalne programe, tj. program psihosocijalnih vještina i program digitalnih (IT) vještina.

Trenutačno primaju predbilježbe za upis u 3. ciklus verificiranih obrazovnih programa osposobljavanja za zanimanja kuhar/ica, slastičar/ka i konobar/ica, te se sve zainteresirane osobe, koje udovoljavaju formalnim uvjetima upisa i uvjetima koji su propisani od strane nadležnih tijela za provedbu EU projekta, mogu predbilježiti putem online obrazaca. Završni upis radi se u upisnom uredu POU Zagreb, Ulica Grada Vukovara 68 (prizemlje).

Više o načinu upisa i potrebnoj dokumentaciji za upis u okviru EU projekta PONOS možete pročitati i u Vodiču za upis dostupnom ovdje

Za treći ciklus upisa u verificirane obrazovne programe rok upisa je 31. ožujak 2023. godine, za kada je predviđen i prvi dan nastave, u popodnevnim satima u POU Zagreb. 

Osim verificiranih i neverificiranih programa provodit će i aktivnosti poput okruglih stolova, tribina i sličnih manifestacija.

 

Izvor: Pučko otvoreno učilište Zagreb

 

Povezane vijesti