CENTAR ZA ŽENSKE STUDIJE Poziv na upise u Zagorkin književni klub

Centar za ženske studije otvorio je prijave za novu grupu Zagorkinog književnog kluba, i to do popunjavanja kapaciteta grupa. Nakon formiranja grupa, poziv se zatvara

Vizual.

 

- Već četvrtu godinu za redom družimo se uz Zagorkine romane, te otvaramo novu grupu! Volite čitati Zagorku? Željeli/e biste voditi razgovore o njezinoj književnosti, romanima, junacima i junakinjama, zanimljivim i začudnim imaginarijima, s drugim pasioniranim Zagorkinim čitateljima i čitateljicama? Želite saznati nešto o nastanku njezinih romana, povijesnom kontekstu u kojem su nastajali i načinima na koje su reflektirali stvarnost ove značajne i svestrane autorice i borkinje za ženska i druga ljudska prava? U tom je slučaju ‘Zagorkin književni klub’ upravo za vas! - poručuje organizator.

Kako je najavljeno, sastanci grupe odvijat će se uživo u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke, Dolac 8, Zagreb, jednom mjesečno, četvrtkom u 19 sati. Unutar grupa s maksimalno deset osoba - zatvorenog tipa, razgovarat će se o prethodno pročitanoj knjizi, a datume sastanaka i popis literature za godinu 2023./2024. članovi/ice dobit će na prvom sastanku koji će se održati u prvoj polovici rujna.

Trajanje nove grupe Zagorkinog književnog kruga bit će od rujna 2023. do lipnja 2024., a uvjeti za prijavu su punoljetnost, mogućnost redovitog dolaska i pristup Zagorkinim knjigama.

Kotizacija za 2023./2024. godinu je 67 eura.

Ako ste se spremni otisnuti u čitalačku avanturu sa Zagorkom, prijavite se na e-mail

adresu: zagorka@zenstud.hr uz sljedeće podatke: ime i prezime, kontakt (broj mobitela i e-mail).

Program sufinanciraju Grad Zagreb i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

 

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti